Taller d’Arquitectura Roig Montagut: al servei de les persones

El Taller d’Aquitectura Roig Montagut, a Tortosa, compleix 30 anys apostant per oferir un servei integral i de proximitat, simplificant i facilitant tots els tràmits burocràtics al client

29 abril 2019 09:32 | Actualizado a 02 mayo 2019 10:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Crec fermament en la funció social de l’arquitectura i, parafrasejant a Rafel Moneo, dono gràcies a l’arquitectura perquè m’ha fet veure el món amb els seus ulls».  Darrere d’aquestes paraules hi ha l’arquitecte tortosí Enric Roig. Enguany el Taller d’Arquitectura Roig Montagut, situat en un local de planta baixa al carrer Berenguer IV número 40 de Tortosa, compleix 30 anys. I ho fa reafirmant el motor de tots els seus projectes: la funció social de l’arquitectura, la seua vessant més social i més propera a les persones. «Hi ha persones que destinaran tots els seus estalvis en fer-se una casa. És el somni de la seua vida. Per tant, has de tenir molta cura, professionalitat i responsabilitat davant d’això», declara l’arquitecte.


Roig, de família humil, en acabar els estudis va tornar a Tortosa. Amb l’arquitecte Carlos Vergés, va crear la societat d’arquitectes Vergés Roig. Al mateix temps entrava a treballar a l’administració pública, com a director del Taller Escola Sant Joan. Des d’aquell moment continuà compaginant el seu treball com a arquitecte amb el servei a l’administració, amb el càrrec de cap de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Tortosa, actualment en excedència per càrrec públic, com a regidor. Ara, des de fa dos anys té el taller al centre de Tortosa, al mateix local on el seu avi tenia una fusteria.


A banda de la realització de projectes públics i privats en diversos àmbits i de planejament urbanístic, darrerament ha incidit en obres de rehabilitació, tant en destacadíssims edificis modernistes (Casa Bau, Algueró, Ballester, Alonso Ballester, Piñana) com d’altres èpoques com l’Esplai Blanquerna, Càritas o Bisbat de Tortosa. També destaquen la reforma i ampliació de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús o la Llotja del Peix de Sant Carles de la Ràpita. Ha fet nombrosos cursos d’especialització i és pèrit i membre diverses agrupacions d’arquitectes de Catalunya (Experts Pèrits i Forenses, Urbanistes, al Servei de l’Administració Pública i Jurat de Concursos Públics). Així mateix, ha impulsat diversos certàmens i exposicions i col·labora amb el Col·legi d’Arquitectes en l’organització de mostres, com la Triennal d’Arquitectura de l’Ebre i com a guia en visites a edificis emblemàtics dintre del cicle Arquitectour. El Taller d’Arquitectura Roig Montagut destaca també per oferir un servei integral al client, facilitant tots els tràmits burocràtics i permisos. «Hem de fer que el trajecte de les persones per fer els seus projectes siga el més fàcil possible», afirma Roig. El 2012 va rebre el Premi Qualitat Ebrenca 2012 d’obra nova pel sorprenent Institut Mare de Déu del Portal de Batea, i també fou finalista el 2017 per la reforma integral de part del Palau Episcopal per a oficines de Càritas. La vocació de servei públic l’ha portat també al món de la política. És regidor des del 2012 a l’Ajuntament de Tortosa i  ha estat president del Consell Comarcal del Baix Ebre. L’arquitectura, però, sempre serà la seua gran passió.

Comentarios
Multimedia Diari