Tanca la Festa del Mercat a la Plaça amb un augment de participació

Des del consistori apunten que la promoció exterior ha provocat que s’apropi més gent

21 mayo 2018 09:13 | Actualizado a 22 mayo 2018 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta posava ahir, diumenge, el punt final a la Festa del Mercat a la Plaça, després de tres dies replets d’activitats que han traslladat ciutadans i visitants a l’Amposta del segle XX. Poques hores abans de finalitzar la festa, des del consistori es feia un balanç molt positiu d’aquesta desena edició, afirmant que a través de les dades que els paradistes han anat transmetent, i de les pròpies sensacions, s’ha detectat una assistència més voluminosa que mai.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, apuntava que aquestes dades no són casualitat i que es deuen a l’esforç que s’ha fet, especialment els dos últims anys, en la promoció de la festa a l’exterior. La participació d’Amposta en diferents fires de recreació històrica o de turisme, en diferents punts de Catalunya i també del País Valencià, ha provocat que la gent s’animi a apropar-se per conèixer l’esdeveniment. Enguany s’ha detectat una afluència important de gent d’arreu de Catalunya, del País Valencià, de les illes i fins i tot de França. A banda, una altra de les novetats que ha incitat a aquest augment de gent ha estat l’espai habilitat per a les dues-centes autocaravanes que han pogut instal·lar-se a la ciutat durant aquests dies. 

Després de deu anys de trajectòria i d’un balanç tan positiu d’aquesta desena edició, la Festa del Mercat a la Plaça es pot afirmar que és un esdeveniment consolidat, sense oblidar «que queda molt camí per recórrer», apuntava Tomàs.

En aquesta mateixa línia, el director de la festa, Jordi Príncep, assegurava que aquesta edició tan especial que celebra els deu anys de la festa els impulsa a mirar deu anys endavant, i a continuar projectant la festa, seguint les línies que ja es van marcar fa tres anys i que han anat complint fins ara. 

Príncep també va voler recordar que la Festa del Mercat a la Plaça ajuda a conèixer el patrimoni i la història d’Amposta. «Més que una festa, és un reconeixement a la història del que som». 

Any rere any són més els ciutadans de fora que s’apropen a  conèixer la festa, però també són més els ciutadans de la pròpia Amposta els qui s’animen a participar en la festa i vestir-se d’època. La regidora de Cultura, Inés Martí, comentava que Amposta és de les ciutats que fan una festa de recreació històrica on participa més gent. «Els ciutadans se senten la festa molt seva, fins i tot alguns comenten que la veuen tant o més important que les festes majors celebrades a l’agost». 

La festa posava el punt final ahir amb una passejada pels principals carrers de la ciutat, amb tots els participants que han estat involucrats en la Festa del Mercat a la Plaça durant aquests deu anys, tots aquells que han estat en l’organització d’alguna manera, i que han aconseguit fer-la créixer fins a ser un esdeveniment tan destacat al calendari com ho és ara.

Comentarios
Multimedia Diari