Tanca l’oficina BBVA d’Horta i obliga els usuaris a anar a Gandesa o Tortosa

La de Móra la Nova no tancarà, però només atendrà qüestions bàsiques. L’Ajuntament n’ha emès una queixa formal

16 noviembre 2021 19:00 | Actualizado a 17 noviembre 2021 12:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’oficina del BBVA d’Horta de Sant Joan tancarà a finals d’aquesta setmana. Els usuaris hauran de desplaçar-se fins Gandesa, oficina receptora, Xerta o Tortosa per fer les seues gestions. No es mantindrà el caixer. Una situació que pot perjudicar especialment la població d’edat més avançada, en un entorn rural com és la Terra Alta.

«La joventut està habituada a les aplicacions mòbils, però la gent gran necessita parlar amb la persona per fer els seus moviments de llibreta. És una incomoditat molt gran. Estem percebent que molts veïns ja s’estan canviant a l’altre banc que tenim, la Caixa», explica l’alcalde, Jordi Martín.

Fonts de l’entitat expliquen que BBVA fa una gestió dinàmica de la seua xarxa d’oficines. «S’estudia cada situació, la tipologia de clients i les necessitats en cada lloc i en funció d’això es fixa l’estratègia de la xarxa comercial. Els clients utilitzen cada vegada més els canals digitals i remots, alhora que demanen més especialització en serveis financers», comuniquen.

El propietari d’una botiga d’artesania d’Horta expressa que el tancament perjudicarà també els turistes, molt nombrosos sobretot a l’estiu. «Però especialment la gent gran del poble es veurà molt perjudicada. A nosaltres, els establiments i botiguers, també ens perjudica per anar a buscar canvi o si dona problemes la TPV».

Així mateix ho valora el propietari d’un hostal de Prat de Comte. «Què he de fer? Anar a buscar canvi a Tortosa, a Xerta? Tots els pobles a 15 kilòmetres d’Horta, Beseit, Lledó, Arnes... anàvem a aquesta oficina i tots els establiments tenim els nostres diners aquí. És un error molt gran».

Móra la Nova i Santa Bàrbara

També l’Ajuntament de Móra la Nova, davant la incertesa generada, comunica que l’oficina del BBVA no tancarà, però el banc només hi mantindrà un treballador per atendre gestions bàsiques en l’horari habitual.

L’alcalde Francesc Xavier Moliné explica al Diari que, amb tot, només s’atendran les gestions bàsiques com transferències i actualització de llibretes, i que per qüestions més complexes com hipoteques caldrà desplaçar-se a Móra d’Ebre.

«Com a consistori hem enviat una queixa institucional, però som plenament conscients que es tracta d’una empresa multinacional que està tancant oficines a tot l’Estat. Volem mostrar el nostre rebuig davant de totes aquelles iniciatives que resten serveis al nostre poble», expressa.

Pel que fa a l’oficina de Correus, l’Ajuntament fa més d’un any que està en negociacions de manera discreta perquè aquesta no tanqui.

També a Santa Bàrbara el seu alcalde Antonio Ollés explica que l’oficina BBVA no tancarà en aquest poble del Montsià, si bé passarà a mans d’un gestor extern, però continuarà havent atenció al públic i caixer. Al Montsià solament quedaran dos oficines pròpies del BBVA, a Amposta i a la Ràpita.

«Les grans empreses privades miren pel seu interès, i no tant per la comoditat de la gent. És com quan vam començar a posar-nos nosaltres mateixos la gasolina al cotxe... un estalvi per a la companyia. El pitjor d’aquests canvis és sobretot per a la gent més gran que tenen més problemes en adaptar-se a la nova situació i usar les eines telemàtiques», valora el batlle planer.

Comentarios
Multimedia Diari