Tanca l’oficina de l’única entitat bancària de Campredó

08 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper 23 de maig tancarà l’oficina BBVA-Catalunya Caixa de Campredó, situada al carrer Benicarló des de fa 35 anys. L’activitat es derivarà a una oficina de Tortosa.

L’entitat bancària explica al Diari que l’oficina té una activitat molt baixa, amb molt poca alfuència de clients, de forma que té una receptivitat molt puntual. «I normalment BBVA-Catalunya té oficina a poblacions de més de 8.000 persones», també apunten. De fet, el març de 2014 Catalunya Banc va decidir tancar vuit oficines en municipis ebrencs menors de 1.000 habitants. 

El govern municipal de Campredó ha expressat mitjançant un comunicat la seua indignació respecte aquest tancament. 

L’alcalde pedani de Campredó, Damià Grau, afirma que el tancament tindrà una afectació molt directa «sobretot al teixit comercial i empresarial del poble». A més,«molts usuaris del poble hauran de fer les gestions desplaçant-se a Tortosa, amb l’inconvenient que això suposa ja que hi ha també molta gent gran que té problemes de mobilitat i que no sap ni té els mitjans per fer les gestions per internet», apunta.

L’alcalde assegura que Campredó, per la seua dinàmica comercial i empresarial, «té necessitat d’aquesta oficina, que per una altra banda no és deficitària». Grau afirma que a Campredó l’entitat «no ha perdut pas la clientela».

Des de l’entitat bancària, per la seua banda, al·leguen que és una estratègia empresarial i expliquen que el model que s’està implementant arreu és el d’una oficina de capçalera i d’altres menors que funcionen «com a satè·lits de la primera», amb serveis més bàsics. 

El que  BBVA-Catalunya Caixa detalla que sí que es disposaria arran el tancament és amb el que l’entitat anomena ‘pla d’acompanyament comercial’, una persona que ajudaria els usuaris a facilitar la transició cap a la nova oficina.

«Però a nosaltres no se’ns ha concretat res», incideix Damià Grau per la seua banda. «Només que el dia 23 l’oficina tancarà i ja està».

Comentarios
Multimedia Diari