Tancada de treballadors de l’Hospital Comarcal de Móra, el 12 de desembre

Protesten per la possibilitat que es torni a emprar la reserva del centre per salvar el dèficit de l’Hospital Sant Joan de Reus

03 diciembre 2018 10:35 | Actualizado a 05 marzo 2019 18:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha convocat una tancada de 24 hores al centre el proper 12 de desembre. Ho fan per protestar davant la possibilitat que de nou enguany l’Ajuntament de Reus torni a utilitzar les reserves del centre morenc per pal·liar el dèficit que arrossega l’Hospital Sant Joan. 

En un comunicat, els representants dels treballadors de Móra d’Ebre afirmen que «pot ser legal però és completament il·lícit que es tapi la mala gestió portada a terme des de Reus al seu centre, amb els diners provinents de l’Hospital de Móra». Uns diners, asseguren, «estalviats» per «manca d’inversió al centre i per les retallades que han patit els treballadors». 

El comitè d’empresa considera una «vergonya» que «de nou els diners destinats a la salut de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre acabin fent cap a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona», seguint «amb l’espoli i maltractament que continua patint aquest territori». 

Així, exigeixen que totes les forces polítiques facin un front comú per afrontar «aquesta situació de maltractament». També exigeixen a l’Institut Català de la Salut (Catsalut) que «acabi amb aquesta situació completament injusta», tot fent-se responsable directe de la gestió de l’hospital, «tal i com porta gairebé un any anunciant sense tenir cap solució concreta a hores d’ara». 

A més de la tancada del 12 de desembre, el comitè d’empresa portarà a votació la renúncia de manera immediata a la cadira que els pertoca al consell d’administració de Gecohsa, la societat que gestiona l’Hospital (dependent de Reus) ara amb un contracte prorrogat per 8 mesos, «per tal de no formar part de cap manera d’aquestes decisions injustes amb l’hospital, els pacients, els treballadors i el territori».

Tal i com ja va avançar el Diari, actualment des de l’Ajuntament de Reus es planteja  que novament enguany s’emprin les reserves del centre morenc per salvar l’Hospital Sant Joan de Reus, amb un dèficit acumulat  de 3,2 milions d’euros de l’any 2017, per remoure la causa de dissolució que plana sobre el centre, i que s’ha de resoldre abans del 31 de desembre.

La retirada dels fons de Gecohsa és una opció que ja es va emprar l’any 2016, quan es van fer servir 4 milions de la reserva de 8 que tenia el centre morenc per eixugar el dèficit de l’hospital reusenc. 

Comentarios
Multimedia Diari