Tanquen la caserna de la Guàrdia Civil d'Amposta per enderrocar-la i construir-ne una de nova

L'alcalde proposarà al Ministeri de l'Interior traslladar la ubicació del nou edifici per recuperar els terrenys

07 mayo 2021 15:17 | Actualizado a 07 mayo 2021 19:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ministeri de l'Interior ha tancat la caserna de la Guàrdia Civil d'Amposta per enderrocar l'edifici, en un important estat de deteriorament, i construir-ne un de nou al mateix emplaçament. El tancament, que s'ha produït aquesta setmana, ha suposat el reallotjament temporal dels agents a la caserna de Sant Carles de la Ràpita així com el trasllat provisional del servei d'intervenció d'armes les dependències del cos a Tortosa. La previsió és que les obres comencin els pròxims mesos. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha explicat a l'ACN que proposaran al govern espanyol un canvi de terrenys per a la nova caserna amb l'objectiu de recuperar el solar que va cedir l'Ajuntament franquista i reduir la concentració d'equipaments a la zona.

L'enderrocament es podria iniciar abans que finalitzi l'any, segons apunten fonts de l'administració estatal. Construïda a principis dels anys 50 del segle passat i inaugurada el 18 d'abril de 1955, la caserna presentava actualment signes visibles d'estat de ruïna en diverses parts de l'estructura edificada.

Un cop el Ministeri de l'Interior ha constatat disponibilitat pressupostària per materialitzar el projecte i descartada l'opció de reformes parcials, la directora general de la Guàrdia Civil emetia una resolució el passat 16 de març anunciant el reallotjament temporal dels efectius i els serveis perquè fos efectiu aquest 3 de maig. El trasllat es podria allargar durant un mínim de dos o tres anys durant els quals s'executarien les obres.

El responsable de la Comandància de Tarragona va comunicar a l'Ajuntament d'Amposta la decisió d'enderrocar i construir una nova caserna al municipi en una reunió el mes de novembre passat. Tot i que la intenció inicial era buscar unes dependències provisionals de titularitat municipal a la ciutat, l'alcalde els va comunicar que el consistori no disposava de locals de lloguer però que existien alternatives al mercat privat.

Un cop fet efectiu el tancament, el govern municipal preveu tornar trobar-se en uns dies amb els responsables de la Guàrdia Civil per proposar-los un trasllat d'ubicació de l'equipament. Això permetria recuperar els terrenys cedits fa 70 anys pel consistori –que també es fer càrrec de la construcció de l'edifici- a l'actual carrer d'Amèrica, on se situa també el Centre de Salut Mental, el centre d'Art lo Pati i l'Hospital Comarcal.

En aquest sentit, Tomàs posarà sobre la taula la cessió d'una parcel·la en una zona "residencial" de la ciutat que s'adequaria a les intencions del cos armat de construir una nova caserna amb habitatges integrats. "Igualment han de construir de nou: els és igual un lloc que l'altre i a nosaltres alliberar aquesta zona de massificació de serveis ens aniria molt bé", ha tancat l'alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari