Taurins ebrencs i valencians s'agermanen per defensar els bous

L'Agrupació de Penyes Taurines ebrenca i l'anàloga valenciana signen un conveni de suport mutu

25 junio 2017 18:10 | Actualizado a 27 junio 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre i la Federació de Penyes Taurines de Bous al carrer de la Comunitat Valenciana han signat un acord de col·laboració i suport mutu per tal de defensar i promocionar els actes amb bous a les Terres de l’Ebre i a la Comunitat Valenciana.

L’acord va signar-se ahir al matí en el marc d’un acte reivindicatiu per defensar els bous, celebrat a Sant Jaume d’Enveja. «El març passat la Federació de Penyes Taurines de Bous al carrer de la Comunitat Valenciana ens va convidar a participar en una taula rodona en un congrés que van celebrar sobre tauromaquia. Ara ells han sigut convidats aquí durant la celebració d’aquest acte i hem fet la contrasignatura del conveni», explica Santi Albiol, vicepresident de L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre. «Creiem que, tenint la mateixa tradició, és moment d’anar units en la lluita». 

Amb el conveni s’ha creat una comissió de treball formada per dos membres de l’agrupació ebrenreca, Miquel Ferré i Guillermo Martínez, i dos de la Federació, José Badia i Jesús Roca. L’objectiu és fer una promoció activa dels espectacles amb bous de la Comunitat Valenciana a les Terres de l’Ebre i viceversa, a més d’organitzar activitats taurines conjuntes.

Quasi un miler de persones van participar ahir en un matinal a Sant Jaume d’Enveja que va començar amb dos bous capllaçats, va seguir amb un esmorzar popular i va acabar amb tallers infantils per aprendre a embolar o capllaçar bous.

«Volem agrair sincerament el suport de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i les dos ganaderies que han participat desinteressadament», expressa Albiol. «Estem molt contents de tota la gent que hi ha participat. Buscàvem un matinal per fer evident la unitat i la defensa de la festa, que es demostre que el territori està unit i se’ns identifica pels bous, a més d’ensenyar als més menuts a viure els bous tal com nosaltres ho vam rebre dels nostres iaios», conclou el vicepresident. 

Comentarios
Multimedia Diari