Teatre i un berenar d'època, atractius del Cap de Setmana Ibèric a Vinebre

El jaciment de Sant Miquel acull un cap de setmana d'activitats en el marc d'una jornada arreu de Catalunya

19 mayo 2017 21:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Vinebre celebrarà el pròxim cap de setmana diverses activitats per difondre el jaciment ibèric de Sant Miquel, en el marc del Cap de Setmana Ibèric que es celebra arreu de Catalunya i que enguany està dedicat a l’alimentació en aquesta cultura.

Les activitats s’iniciaran el dissabte, dia 3, amb una jornada de portes obertes d’11 a 20.00 hores on els visitants podran gaudir de la nova museïtzació del jaciment. A partir de les 17.00 hores s’hi desenvoluparan tallers i una representació teatral per conèixer la vida fa 2.000 anys, i a les 18.30 hores es podran degustar els elements bàsics de l’alimentació de l’època en un berenar iber.

La jornada es completarà a les 20.00 hores amb una baixada nocturna amb torxes a ritme de batucada. Aquells que vinguin vestit d’època, entrarà en el sorteig de diversos premis.

L’endemà, diumenge, el jaciment tornarà a obrir les seves portes en el mateix horari de matí i tarda.

Situat sobre un serral d’uns 100 metres d’altura, en el punt més pròxim del riu Ebre, l’establiment ibèric de Sant Miquel correspon a l’etapa final de l’època ibèrica (últim quart del segle IIaC - segona meitat del segle I aC). Hi havien dos sistemes defensius clarament diferenciats que responen a diverses etapes de planificació constructiva en un lapse de temps molt curt. Des del punt de vista constructiu i funcional correspon a la tipologia dels establiments en barrera.

 

Exposició a Ca Don Joan

A banda de les activitats del proper cap de setmana, el palauet renaixentista de Ca Don Joan acollirà una exposició sobre l’arquitectura modernista al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La mostra es podrà visitar els dissabtes i festius de 12 a 14 hores. A més, es podran concertar visitar a través del telèfon o de la mateixa pàgina web de l’Ajuntament de Vinebre.

L’intens mes d’octubre al municipi tindrà continuïtat el dia 18 amb la celebració de la VIII marxa BTT Trenca- Torrompers, organitzada des del Club Ciclista Bici-Ats Terra Alta.

La marxa compta amb un circuit curt de 26 quilòmetres i un de llarg de 44 quilòmetres. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 16 d’octubre.

Per tancar el mes, el poble riberenc acollirà el dia 31 d’octubre una nova edició de la clàssica Concentració Motorista Ribera d’Ebre organitzada per l’ Escuderia Coll d’ Arruix, amb un cap de setmana ple d’activitats.

Comentarios
Multimedia Diari