Telefónica encén la seua xarxa 5G a Amposta

La nova generació de telefonia permet una connectivitat ultraràpida que millorarà la competitivitat de les empreses i el teletreball

28 abril 2021 15:57 | Actualizado a 28 abril 2021 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta ja disposa de xarxa 5G. La capital del Montsià ara ja pot gaudir dels avantatges d’aquesta nova generació de telefonia mòbil, que permet una connectivitat ultraràpida, molt baixa latència i capacitat per a connectar a milions de dispositius.

«Des de l’Ajuntament d’Amposta agraïm que es pose en marxa aquesta tecnologia a la nostra ciutat. Ja fa temps que treballem en desplegaments importants en innovació i noves tecnologies, com el propi control de l’enllumenat. Si volem ser competitius a l’Ebre i que les empreses s’implanten al territori, així com que els joves puguen teletreballar des d’aquí, disposar del 5G és fonamental», va valorar ahir l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

«Amposta ha estat des del principi un escenari prioritari per la instal·lació del 5G de Telefónica», va valorar Jordi Giné, director de Grans Clients i Administracions Públiques de Telefónica a Catalunya. «L’arribada del 5G habilita la transformació digital i el teixit empresarial en una època en què que és tan important per exemple el teletreball. La tecnologia aportarà al ciutadà poder gaudir d’una connectivitat diferencial, teletreballant amb plena mobilitat. El 5G connectarà milers de dispositius alhora», explicà.

En aquest pla per a l’encesa del 5G de Telefónica s’inclouen, a més d’Amposta, un total de 236 municipis de Catalunya, el 83% de la població catalana, que actualment ja disposen d’aquesta xarxa mòbil. El desplegament de la tecnologia continuarà durant tot l’any 2021, aconseguint que el percentatge de cobertura i el nombre de poblacions de Catalunya que disposin d’accés al 5G segueixi augmentant. A les Terres de l’Ebre també la Ràpita disposa de 5G.

Telefónica fiança la xarxa mòbil 5G a la seva xarxa de fibra òptica d’alta qualitat, que en el cas d’Amposta, compta amb una cobertura de més del 81% de la població, de manera que les dues tecnologies es complementen per a tenir la millor navegació en mobilitat.

Comentarios
Multimedia Diari