Tempestes amb llamps i pedregades prenen el relleu a l’onada de calor a l’Ebre

Les pluges superen els 70 litres a Tivissa i cauen en forma de pedra a Ulldecona, on un llamp provoca un petit incendi

09 agosto 2018 18:05 | Actualizado a 04 septiembre 2018 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’onada de calor ha donat pas avui dijous a fortes tempestes arreu del territori, que han arribat a màxims de 70,2 litres per metre quadrat a Tivissa i han anat acompanyades de pedra a Ulldecona.

La tempesta, iniciada aquesta tarda, a tres quarts de quatre i les quatre de la tarda, ha donat peu a la caiguda d’un llamp a la zona de la Serra del Montsià. Més concretament al Lligallo de les Pedreres, també conegut com el pinar de Remigio, segons ha detallat la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ulldecona, Cati Brusca.

La caiguda del llamp ha provocat un petit incendi que, per sort, es va poder controlar ràpidament i no va arribar a generar grans afectacions.

Tres dotacions de Bombers han arribat ràpidament a la zona i han pogut controlar el foc abans de que s’escampés. La pluja ha continuat caient, fet que ha facilitat també l’apagament de les flames. A tres quarts de sis de la tarda l’incendi ja estava totalment controlat i apagat, quedant finalment com un incident lleu.

Els bombers també han actuat al municipi d’Ulldecona, on en total han caigut poc més de dotze litres per metre quadrat (segons dades de l’estació del Servei Meteorològic de Catalunya) al nucli dels Valentins.

A banda de l’incendi provocat pel llamp, hi ha hagut també un desaigüe embossat i, per últim, la pedregada ha provocat danys en uns tubs que han reparat també els Bombers. Pel que fa a la pedra caiguda, de la mida d’una moneda, s’haurà de valorar si ha tingut afectació en camps agrícoles.

Inuncat

Al conjunt de Catalunya, Bombers de la Generalitat han fet 59 sortides entre les tres i les cinc de la tarda per incidències relacionades amb la pluja. La majoria han sigut per petites inundacions de baixos i de carrers i per retirar arbres caiguts. Cap persona haresultat ferida.

Comentarios
Multimedia Diari