Temps de Terra: projecte familiar sostenible

Temps de Terra és una finca agrícola i ramadera a La Vall de Cabiscol, a Amposta, que uneix restauració i benestar

19 mayo 2017 15:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Temps de Terra és un projecte familiar iniciat per Pasqual, Sílvia, Carlos, Judit i Francesc Franch. Es tracta d’una finca agrícola i ramadera ubicada a la Vall de Cabiscol, a Amposta.

A Temps de Terra s’hi ofereixen una gran varietat de serveis: restaurant, botiga dels mateixos productes de la finca, centre de tallers i activitats en família i servei de passejades en cavall i equinoteràpia amb psicòleg.

El projecte va nàixer de forma progressiva ara fa uns quatre anys. La família va adquirir primer la finca, que era de tarongers. «Vam pensar que una finca de tarongers no ens era rentable i els vam arrencar», explica Francesc Franch. «Al principi vam pensar en fer una finca agrícola amb un restaurant i un hotel», detalla. De moment el projecte d’hotel no s’ha portat a terme, tot i que Franch comenta que «el tenim ben present».

També de cara al futur explica que els agradaria reforçar més el programa de tallers i activitats. Ara es porten a terme tallers infantils i de manualitats, i d’altres adreçats també als adults com ara per aprendre a fer formatge, llana o mermelades.

Franch explica que el client, sovint un públic molt familiar amb xiquets, el que més demana és restauració. A la finca s’hi ofereixen menús tancats i en funció de la temporada. Ara és el moment dels calçots i en aquest sentit les calçotades tenen un gran èxit.

A Temps de Terra, en el projecte agrícola i ramader hi treballen quatre persones, però en caps de setmana amb el servei de restaurant, entre cambrers, cuiners i neteja, s’arriba a la vintena de treballadors.

Autoabastiment

Pel que fa a la botiga de Temps de Terra, allà s’hi ofereixen els productes de la mateixa finca com fruita, verdura i carns (cabres, ovelles, vaques, gallines i porcs) i d’altres entorns però sempre de les Terres de l’Ebre.

A la Vall de Cabiscol apliquen una agricultura respectuosa amb el medi ambient, tot combinant les tècniques dels avantpassats, com tenir en compte el calendari lunar, l’ús d’animals per eliminar l’herba, i plantes com la menta per allunyar insectes així com tècniques innovadores com l’ús d’homeopatia per tractar plagues i malalties als conreus.

La plantació dels arbres també s’ha fet de manera que durant tot l’any es puga collir les varietats característiques de cada estació.

Els animals viuen en llibertat, s’alimenten dels cereals i de l’herba que proporciona la pròpia vall. Els animals campen al seu aire en un indret harmònic i extens, sense obstacles, molt lluny de la pràctica tradicional de l’estabulació.

Els corrals estan completament integrats en el paisatge, la fusta i la pedra són els principals elements que s’han fet servir per a la seua construcció, proporcionant un perfecta harmonia amb l’entorn.

«L’esperit de Temps de Terra és ser una finca agrícola el màxim de sostenible possible», afirma Franch.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari