«Tenim el festival cultural més reconegut de la zona»

Nits a la Baranova a Tivissa. Aquest any durant la Nit lírica destaca la presència de la soprano Sara Blanch i la mezzosoprano Anna Brull

27 julio 2018 09:12 | Actualizado a 27 julio 2018 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Jordi Jardí (Tivissa, 1966) és alcalde de Tivissa pel PDeCAT des del 2003. En aquesta entrevista detalla la importància i el creixement de l’esdeveniment cultural de les Nits a la Baranova. A banda, destaca també els projectes més recents del municipi, amb el nou centre d’interpretació iber al centre de la qüestió.

Quin valor tenen les Nits a la Baranova per al poble de Tivissa?
Les Nits a la Baranova van començar fa cinc anys com una iniciativa cultural lírica. En aquest registre no hi havia tradició en aquesta zona de Catalunya i vam creure interessant implantar-la. A poc a poc l’esdeveniment ha anat creixent i el repertori s’ha anat ampliant. Cada cop té més ressò i ara mateix es tracta del festival cultural més reconegut del sud de Catalunya. A banda no hem d’oblidar que l’esdeveniment té lloc a l’emblemàtica plaça de la Baranova, a la fresca, un afegit de qualitat. 

Aquest any es compon de quatre caps de setmana d’agost temàtics, veritat?
Exacte, tenim la Nit Lírica, per començar amb el plat més fort, que és l’única de pagament i que tindrà lloc a l’església Arxiprestal de Sant Jaume; la Nit Escènica, amb lectures teatralitzades; la Nit Simfònica, que aquest any commemorarà el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre, amb la Banda de Música de Benissanet; i la Nit Històrica, dedicada a posar en relleu la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles. 

En què consisteix aquest any la Nit Lírica?
El tret de sortida de les Nits a la Baranova enguany serà amb la Nit lírica, representada el 3 i el 5 d’agost. És la nit més destacada perquè comptarem amb artistes d’alt nivell com és el cas de la soprano de Darmós, Sara Blanch, la mezzosoprano de l’Ampolla, Anna Brull, i el cor The Beauty Fools, una formació on s’integren alguns dels cantants lírics més consolidats del país. També hi participarà, com cada edició, al pianista Josep Buforn. La Nit Lírica porta a Tivissa lo millor talent de les Terres de l’Ebre que es pugui trobar avui en dia en el món de la lírica. Tot i això, per a les altres nits també tenim una programació d’alt nivell.

Sara Blanch repeteix un any més?
Cada any es renova el cartell, amb nous espectacles i nous artistes. Concretament l’artista Sara Blanch, tot i tenir cada cop l’agenda més repleta i ser més complicat comptar amb ella, sempre intenta arreglar-s’ho per estar. Se sent a casa i li agrada cantar aquí, i nosaltres més que encantats. 

Quins projectes heu dut a terme darrerament a Tivissa?
El projecte que ha finalitzat recentment i que es posarà en marxa els propers dies, el més voluminós i dels més importants realitzats aquest any, és la reconversió del casal municipal en l’Espai Ilercavónia, el nou centre d’interpretació iber. Un projecte de 6 mesos de duració i un pressupost de 350.000 euros. També inclou la nova escola de música i un espai per a les entitats del poble.

Quins teniu entre mans actualment i de cara al proper any?
El projecte que durem a terme en breus, i el més destacat, és el del pavelló poliesportiu. Un projecte molt demandat per la població, però que el govern no ha volgut tirar endavant sense tenir abans el segur a nivell econòmic. No volíem endeutar el poble per fer-ho el més prompte possible, sinó que hem volgut anar sobre segur.

Quan es podrà veure acabat?
Les obres del projecte esperem que es licitin ara al setembre, però el pavelló no estarà finalitzat fins al 2019. És més, no estarà finalitzat dintre d’aquesta candidatura. L’haguéssim pogut fer abans, posar en marxa més ràpid i tenir-lo abans de les eleccions, però repeteixo que no era aquesta la nostra intenció. Buscàvem la viabilitat econòmica.

Es tracta d’un projecte de grans dimensions, de quin pressupost esteu parlant?
El pressupost inicial és de més de dos milions d’euros. D’aquí el nostre interès i precaució a l’hora d’iniciar-lo.

Comentarios
Multimedia Diari