Tercer cribratge a més de 100 persones a Flix per controlar un nou brot de Covid-19

 Les PCR realitzades al club esportiu i a una empresa han donat negatiu

04 septiembre 2020 10:36 | Actualizado a 05 septiembre 2020 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salut va portar a terme entre dimecres i durant la jornada d’ahir el tercer cribratge a la població de Flix per controlar un nou brot de Covid-19.
Després dels cribatges realitzats la passada setmana a treballadors d’una empresa local i a membres d’un club esportiu, aquesta setmana Salut ha optat per fer a Flix un tercer cribratge, en aquest cas a persones que han tingut contacte estret amb l’entorn social i familiar d’un dels tres brots detectats al municipi. 

En total s’han fet més de 100 proves PCR, al Centre d’Atenció Primària de Flix. Avui i demà es coneixeran els resultats de les proves. Cal dir que de les PCR realitzades al club esportiu i a l’empresa totes van sortir negatives. 

Actualment, entre els tres brots, Flix té una trentena de persones positives de Covid-19 i que estan portant a terme el seu corresponent aïllament amb diferents graus d’afectació. 

Tot i que la majoria presenten símptomes relativament lleus o són asimptomàtics, una de les persones afectades sí ha hagut de ser hospitalitzada. Així, amb una població de 3.500 habitants actualment, Flix ara mateix és un dels punts més calents de la Ribera d’Ebre i de totes les Terres de l’Ebre en relació a la crisi de la Covid-19.

«Els altres ja estan controlats i creiem que no aniran a més, però aquest tercer brot està obert i s’ha optat per fer cribratge per determinar-lo i controlar-lo. Creiem que és una bona eina», explica al Diari l’alcalde de Flix Francesc Barbero. «Ens hem posat a disposició de Salut per donar suport i col·laborar en la logística dels cribratges. Esperem que no vaigue a més».

Com que la majoria de brots han sorgit per l’àmbit social i familiar, l’Ajuntament de Flix ha insistit un cop més en limitar les trobades socials fora de grups de convivència estable i en limitar a un màxim de 10 persones les trobades tant en l’àmbit públic com privat. 

L’Ajuntament també recorda que davant la sospita de símptomes, abans d’anar a urgències, cal trucar primer al 061 per rebre informació per saber què cal fer exactament.

Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es recorda també que els contactes estrets de les persones positives han de realitzar l’aïllament pertinent, per tal de tallar la cadena de transmissió. 
Així mateix, es vol agrair la col·laboració tant de l’empresa, el club esportiu, com de l’Ajuntament de Flix i dels professionals de l’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre que han realitzat aquests cribratges.

Comentarios
Multimedia Diari