Territori i Sostenibilitat impulsa les obres de millora de traçat de la C-43 a Gandesa

Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini d'execució previst de sis mesos

29 mayo 2018 17:50 | Actualizado a 31 mayo 2018 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació de les obres de millora de la C-43 a Gandesa (Terra Alta), per un import de 2,7 milions d'euros

Aquesta actuació, primera fase de la futura variant que permetrà evitar el trànsit de pas pel nucli urbà, té com a objectiu afavorir la seguretat viària. Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini d’execució previst de sis mesos.

Les obres que ara s’impulsen inclouen tres actuacions: la construcció d’una rotonda al sud de Gandesa, el condicionament i millora de traçat d’un tram d’uns 900 metres de la carretera i el reforçament del ferm en el tram de travessera urbana, en uns 1,2 quilòmetres de longitud.

La rotonda projectada es construirà en el punt d’inici de la futura variant, al quilòmetre 12,2 de la C-43. El giratori tindrà un diàmetre exterior de 50 metres, amb una calçada anular de 8 metres, un voral exterior d’1 metre i un voral interior de 0,5 metres.

A l’illot central es formarà una gorgera de 2 metres d’amplada. Tindrà dos ramals que corresponen a la continuïtat de la C-43; un tercer se situa a l’inici de la futura variant i el quart servirà d’inici d’una futura connexió amb el polígon de la Plana.

L’actuació inclou el condicionament i millora de traçat en un tram d’uns 650 metres abans de la futura rotonda –revolt del coll de la Font– i en un tram de 230 metres a partir de la rotonda i cap al nucli urbà de Gandesa.

En el primer tram s’implementarà un separador de fluxos d’un metre d’amplada amb carrils de 3,25 metres i, en el segon, es condicionaran carrils de 3,5 metres d’ample.

El voral serà d’un metre d’amplada en tota la longitud del traçat. Finalment, s’executarà una millora del ferm a tota la travessera urbana.

Les obres preveuen altres actuacions complementàries com la restitució de camins; l’enllumenat de la rotonda i la restauració dels espais afectats. També s’inclou la millora del drenatge, la senyalització i la col·locació de barreres de seguretat i el desviament dels serveis afectats.

Variant de Gandesa

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en redacció el projecte constructiu de la segona fase de la variant de Gandesa de la C-43, que permetrà evitar el pas dels vehicles que ara travessen el nucli urbà per a connectar amb la carretera N-420. Aquesta actuació comporta una inversió estimada en uns 11 milions d'euros.

 

Comentarios
Multimedia Diari