Tímida millora en la temporada de rebaixes dels comerços de Tortosa

Des d'avui i fins dissabte molts comerços del centre de Tortosa oferiran la setmana Fora Stocs i dilluns, la clàssica jornada. L'última oportunitat per acabar amb el gènere rebaixat

19 mayo 2017 22:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Avui s’inicia a Tortosa per segon any la setmana Fora Stocs, que s’allargarà fins dissabte.

Fa més de deu anys que l’últim dilluns d’agost se celebra el Fora Stocs a la plaça de l’Ajuntament del municipi, amb diferents parades amb estocs dels comerços de l’Agrupació Comerç Tortosa Centre.

«Però a molts botiguers no els anava bé estar a la plaça només aquell dia en concret, sobretot si no tenien prou gènere per preparar tota una parada», explica Maria José Ferré, presidenta de l’agrupació Comerç Tortosa Centre.

Així que l’any passat va estrenar-se la setmana Fora Stocs, amb sis dies amb gènere rebaixat a les botigues tortosines adherides, convenientment senyalitzades amb una catifa i cartell.

«És bo tant per als comerciants com per als clients, perquè al ser durant tota la setmana i no només durant una jornada, hi ha més oportunitats», detalla la presidenta. «L’any passat va agradar molt i vam notar millores en les vendes», afirma.

Precisament, una última oportunitat per rematar la temporada de rebaixes no va malament per a la majoria de comerços, que assenyalen haver percebut una certa millora respecte a altres anys, si bé no el suficientment bona.

L’inconvenient que la majoria de comerciants apunten és que les rebaixes són massa llargues.

«Participarem al Fora Stocs, trobo que s’ha de fer», opina Maite Espuny, de la sabateria Spyll.«Sí que hem notat una certa millora durant aquesta temporada de rebaixes, però en general els estius a Tortosa són fluixos», reconeix.

Des del Faro de Buda no han percebut un increment de les vendes. «El que passa és que les rebaixes són massa llargues, i a sobre hi ha ofertes durant tot l’any en moltes botigues, al maig mateix», expliquen.

Els primers quinze dies de juliol són els més determinants. Així ho valora Toni Bayerri, de Bayerri, el qual aprecia en un 4% el creixement d’aquest juliol respecte al de l’any passat. «És petit, però és important mantindre’t», indica.

Les rebaixes no influeixen al gènere de les botigues que no són del sector tèxtil i sembla que el fet que el centre tortosí estiga en general de rebaixes no repercuteix en l’augment de vendes en aquestes botigues. «Tortosa està parada i per aquí passa la mateixa gent siguen rebaixes o no», opina José Andreu, de Tot Taula. «Les novetats sempre es col·loquen al principi i en dos setmanes veus si funcionaran o no».

Per una altra banda, un aspecte que valoren positivament en general els comerciants és la presència d’estrangers a la ciutat. «Sobretot francesos i suïssos que estan pels voltants del municipi i vénen a la ciutat», expliquen des del Faro de Buda. Bayerri també coincideix en la presència de turistes francesos que realitzen les seues compres a l’agost.

Comentarios
Multimedia Diari