Tivissa viu nits musicals, escèniques i històriques

La població de la Ribera d’Ebre acull quatre concerts temàtics en el marc del festival cultural «Les Nits a la Baranova»

09 agosto 2018 08:43 | Actualizado a 09 agosto 2018 08:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La música, les arts escèniques i la memòria històrica, es fusionen durant les caloroses vesprades d’agost a «Les Nits a la Baranova» de Tivissa.

La població de la Ribera d’Ebre acull un conjunt d’activitats a l’aire lliure amb l’objectiu de fomentar i dinamitzar els valors culturals, tradicionals i històrics del municipi.

Les veus de la soprano de Darmós, Sara Blanch, i la mezzosoprano de l’Ampolla, Anna Brull, juntament amb el cor The Beauty Fools, van donar el tret de sortida a les Nits amb la ‘Nit Lírica’, els dies 3 i 5 d’agost.

El pianista Josep Buforn, que repeteix per cinquè any consecutiu com a eix vertebrador de les actuacions, també va participar en el conjunt de concerts, on va repetir repertori.

Un espectacle de llums i música que va ser tot un èxit, en un escenari privilegiat com és l’església de Sant Jaume de Tivissa, on no cabia ni una agulla.

Amb més de sis-centes persones assistents entre els dos dies, les entrades per ambdues actuacions de la ‘Nit Lírica’ es van exhaurir al complet, superant amb escreix les  edicions anteriors. 

Els dos concerts, organitzats per l’Ajuntament de Tivissa en el marc del festival cultural “Les Nits a la Baranova”, van aconseguir un èxit total, tant pel que fa a l’assistència del públic com pel talent dels artistes participants.

Una edició «sublim»
L’alcalde del municipi de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha qualificat de «sublim» aquesta cinquena edició de la ‘Nit Lírica’, segons diu, «tant pel que fa a la qualitat i el talent demostrat per la soprano Sara Blanch i la mezzosoprano Anna Brull, el cor The Beauty Fools, i el pianista Josep Brull, com també per l’esforç i l’interès de l’equip creat per l’Ajuntament  per desenvolupar tot el que fa a l’organització d’un esdeveniment cultural com aquest».

Jardí s’ha mostrat molt satisfet amb el transcurs del festival, pel que ha declarat que «el marc privilegiat de la Baranova i l’església de Sant Jaume, juntament amb el prestigi internacional dels artistes, han fet possible que la ‘Nit Lírica’  es consolidi com a un referent cultural de país».

«Les Nits a la Baranova»
Després de la ‘Nit Lírica’, l’espectacle continuarà el dissabte 11 d’agost, a la plaça de la Baranova, amb la ‘Nit Escènica’, on es podrà gaudir de les lectures teatralitzades de les dues obres de la psicòloga, directora d’escena i dramaturga Clàudia Cedó: D.N.I., guanyadora del  V Torneig de Dramatúrgia Catalana; i Ciegos, guanyadora del II Torneig de Dramatúrgia de Madrid. Els encarregats d’interpretar-les seran la coneguda actriu Agnès Busquets i l’actor David Marcé.

Per altra banda, el dia 18 se celebrarà la ‘Nit Simfònica’ amb el concert Remors de la memòria, una actuació a càrrec de la Banda de Música de Benissanet per commemorar el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre.

El darrer dissabte d’agost, i per posar punt final a «Les Nits a la Baranova», tindrà lloc la ‘Nit Històrica’, on se celebrarà la Festa del patrimoni històric del municipi.

Coincidint amb la posada en marxa del nou centre d’interpretació del món iber del municipi, la Nit estarà dedicada posar en relleu la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles.

Entre les activitats programades s’estrenarà la pel·lícula «La ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles», i actuaran en concert el grup La Binota.

Deixant de banda els dos concerts de la ‘Nit Lírica’, la resta d’actuacions seran gratuïtes i tindran lloc fins al 25 d’agost a la plaça de la Baranova de Tivissa.

Comentarios
Multimedia Diari