Quim Torra: ‘El Delta viu una catàstrofe natural i cal un pla d’acció immediat’

El president de la Generalitat ha visitat les zones afectades de l'Ampolla i Deltebre aquest dimarts

22 enero 2020 16:02 | Actualizado a 23 enero 2020 12:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres des de Deltebre que el Delta està vivint una catàstrofe natural arran del temporal Glòria i que és hora de passar a l’acció, amb mesures concretes per frenar la regressió consensuades amb el territori.

Torra, acompanyat de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha visitat poblacions afectades pel temporal, com L’Ampolla i Deltebre, on s’ha reunit amb alcaldes, arrossaires i regants, els quals li han transmès els efectes d’un temporal històric pel que fa als danys i les afectacions, amb més de 3.000 hectàrees d’arrossars inundats pel mar, camins i passeigs marítims destrossats.

Segons Torra, el Delta ja no pot esperar més i per això, assegura, cal acordar un pla d’acció immediat. En aquest sentit, s’ha compromès a assistir a la presentació de les mesures d’actuació que planteja de la Taula de Consens pel Delta. “El Delta necessita una solució ara i aquí i en aquest sentit ara refermo el compromís que he donat als alcaldes que ja és hora de passar a l’acció. Aprofitarem el marc de la Mesa de Consens per impulsar un pla d’acció que consensuarem en el propers dies, i que haurem de calendaritzar, pressupostar i exigir-nos-en el seu compliment”; ha assegurat.

Vídeo cedit per Carlos Gutiérrez

 Vídeo cedit per Carlos Gutiérrez

Comentarios
Multimedia Diari