Torra es reuneix aquest diumenge amb els alcaldes de la Ribera d'Ebre per l'incendi 

L'alcalde de Flix, Francesc Barbero, anuncia que tramitarà la petició de zona catastròfica arrel de l'incendi que encara està en fase d'estabilització

29 junio 2019 17:51 | Actualizado a 29 junio 2019 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà demà a Vinebre (Ribera D'Ebre) amb els alcaldes de la Ribera d'Ebre per analitzar la situació provocada per l'incendi que des de dimecres passat ha afectat més de 6.000 hectàrees en aquesta comarca.

Segons ha informat la Generalitat, Torra es reunirà amb els alcaldes de la comarca al centre de comandament de Vinebre, acompanyat per la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

El president català participarà primer en una reunió operativa amb els equips d'emergència i els alcaldes de la comarca i posteriorment es reunirà amb els representants municipals per avaluar la situació generada en les seves localitats per l'incendi, un dels més importants a Catalunya en les últimes dècades.

Precisament, alguns alcaldes dels municipis afectats per l'incendi han anunciat avui que tenen previst iniciar la setmana que ve els tràmits per demanar la zona catastròfica o un altre tipus d'ajut.

Francesc Barbero, alcalde de Flix (Ribera D'Ebre), municipi on han cremat 4.000 de les 6.000 hectàrees afectades de moment pel foc, ha indicat que una vegada es pugui entrar a la zona de l'incendi es farà una primera valoració dels danys, pas previ a la tramitació de la petició de zona catastròfica o d'altres ajudes.

Barbero ha precisat que, una vegada disposin de la informació detallada dels danys, estudiaran r si en tots els casos és necessària la petició de zona catastròfica o és més aconsellable la tramitació d'altres ajudes per executar els necessaris programes de recuperació.

De la seva banda, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha anat aquesta tarda al centre de comandament de Vinebre, on també s'ha reunit amb alguns dels alcaldes de la comarca, al costat del conseller d'Interior, Miquel Buch. 

Polèmica amb Tajani

El president del Parlament Europeu (PE), Antonio Tajani, ha expressat la seva preocupació per l'incendi de la Ribera d'Ebre i ha enviat l'"afecte d'Europa" a les persones afectades, el que el president de la Generalitat, Quim Torra, le ha agraït però li ha replicat: "respecti la democràcia".

En un tuit, Tajani ha escrit: "segueixo amb molta preocupació les notícies sobre l'incendi de Tarragona. Tot el meu suport als agents dotacions que treballen per extingir-ho".

"Trasllado la solidaritat i l'afecte d'Europa amb els tarragonins, els catalans i amb tots els espanyols", ha afegit Tajani.

A aquest missatge a les xarxes socials, ha contestat Quim Torra: "Li agraeixo. Però li recordo que els catalans hem votat tres eurodiputats als quals no els permet accedir al seu càrrec. Compleixi la voluntat del poble de Catalunya, vetlli pels nostres drets de ciutadans europeus i respecti la democràcia".

Comentarios
Multimedia Diari