Tortosa: El govern presenta 480 actuacions per al mandat 2019-2023

Destaquen, entre altres, la urbanització dels terrenys d’Adif i l’ampliació de l’auditori, del museu i del complex esportiu

31 octubre 2019 13:00 | Actualizado a 31 octubre 2019 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’equip de govern municipal de Tortosa va presentar ahir el Pla d’Actuació Municipal (PAM), que recull les accions que preveu dur a terme al llarg de tot el mandat 2019-2023. El document compta amb un total de 480 actuacions, que s’agrupen al voltant de 21 àmbits temàtics. En la presentació, l’alcaldessa Meritxell Roigé va detallar que es tracta d’un document que prioritza i planifica les accions previstes, d’acord amb les necessitats de la ciutat.

Destaquen projectes com el nou poliesportiu del Rastre –a l’antic col·legi dels Josepets-, la urbanització dels antics terrenys de Renfe al barri del Temple, o l’ampliació de l’Auditori Felip Pedrell –al qual no renuncia el govern de Tortosa tot i el recent bloqueig de l’oposició al projecte.

L’alcaldessa Meritxell Roigé va destacar que el PAM és un document «transparent, dinàmic i realista» de la feina que es preveu fer a la ciutat en els propers quatre anys. «No és una carta als Reis. Estableix els compromisos del mandat i marca un full de ruta molt concret», va expressar.

Pel que fa a les actuacions més destacades, l’alcaldessa de Tortosa va enumerar-ne algunes, com totes les accions que inclourà l’organització de la Capital de la Cultura Catalana 2021; l’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell o la del Museu; la conversió de l’antiga fàbrica Indo en un espai social i cultural, o la celebració de la 25a Festa del Renaixement, entre d’altres.

En l’àmbit esportiu també destaca l’ampliació del WIN, després que haja assolit índexs d’ús molt elevats, o l’habilitació d’un nou pavelló poliesportiu al Rastre, als Josepets. En aquest sentit, Roigé ha considerat que es tracta d’una actuació molt important, no només per resoldre les necessitats dels clubs esportius sinó, sobretot, per ajudar a dur més vida al centre històric després que ja s’hagen urbanitzat tots els carrers i places i hagen començat els treballs al barri del Castell.

També està previst properament l’enderroc dels antics magatzems de l’estació de tren per ubicar un aparcament públic i gratuït als terrenys de Renfe mentre Adif no porta a terme la desafectació dels terrenys. Potseriorment l’Ajuntament connectarà el barri del centre amb el Temple amb un nou eixample, amb carrers i edificis.

Roigé ha matisat que el llistat inclou moltes actuacions més que, tot i no suposar una inversió elevada, igualment tenen una gran importància per a la ciutadania, com totes les que s’emmarquen en l’àmbit de serveis a les persones, la promoció econòmica o l’ensenyament.

Comentarios
Multimedia Diari