Tortosa acull el 25è Congrés de Fires, sobre creativitat i innovació en el sector firal

Catalunya celebrarà l’any que ve el nombre de fires més alt de la història del país, 485 fires territorials, estatals i internacionals

22 noviembre 2018 10:18 | Actualizado a 22 noviembre 2018 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa acull des d’ahir i fins avui el 25è Congrés de Fires de Catalunya. El congrés que organitza la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) amb el suport de la Generalitat i que enguany celebra els seus vint-i-cinc anys s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència del món firal i punt de trobada per a l’intercanvi de coneixement d’aquest sector.

Els dos dies de congrés compten amb un programa de ponències i activitats al voltant del sector firal, i s’analitzaran els principals reptes de futur. Els gestors firals reben formació en creativitat i innovació per seguir fent créixer les seues fires. 

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, fou l’encarregada d’inaugurar ahir al matí a Tortosa el Congrés de Fires de Catalunya. Vilalta va anunciar que Catalunya acollirà el 2019 un total de 485, xifra rècord pel que fa al nombre de fires celebrades en els últims 10 anys.

Del total d’activitats firals previstes per 2019, 58 seran d’àmbit internacional i estatal i 427 d’àmbit català, comarcal o local. Per sectors, destaca que el 28,7% seran multisectorials, el 22,5% dedicades a l’alimentació, i el 15,9% seran fires d’artesania.

«Les fires són una plataforma d’intercanvi i s’adapten al seu entorn. Creiem que encara que siguen multisectorials o específiques s’hauran de singularitzar», va declarar la directora.

«Estem satisfets de tenir el congrés a Tortosa, perquè és també una declaració d’intencions. Tortosa segueix apostant pel món de les fires i l’any que ve ExpoEbre compleix 75 anys», va declarar ahir el president de FEFIC, Ramon Ferrando. «És fantàstic que estigui associada Fira de Barcelona o estigui Tremp, el Perelló o Móra la Nova perquè un expositor és igual a tot arreu, i li has de donar uns serveis. La campanya de promoció canvia però les eines són similars i facilitem aquesta formació i organització professional per una fira petita o una multisectorial», va detallar Ferrando.

«Cal agrair també el suport que les fires reben dels ajuntaments i els seus municipis», va recordar per la seua banda Vilalta.

A Tortosa l’any que ve es passarà de 3 a 6 fires, seguint amb la tendència de creixement del sector al país. A Tarragona i l’Ebre la majoria de les fires que es fan són multisectorials o agroalimentàries però també destaquen fires específiques d’automoció, nàutica o nuvis, entre altres
Pel que fa a les més antigues, a les Terres de l’Ebre, es té constància de Firamóra, a Móra d’Ebre que es va iniciar el 1333; la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova data de l’any 1831, o bé Firabril. Fira de la Mel i l’Oli, celebrada al Perelló des de 1882.

Comentarios
Multimedia Diari