Tortosa acull el congrés internacional que prepara els World Sport Games

És la trobada prèvia als jocs, que se celebraran a Tortosa i altres subseus ebrenques entre el 2 i el 7 de juliol del 2019

27 octubre 2018 14:18 | Actualizado a 30 octubre 2018 18:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa escalfa motors per als World Sport Games, que se celebraran a la ciutat i en altres subseus ebrenques del 2 al 7 de juliol del 2019. Aquesta setmana s’ha celebrat el 40è Congrés del CSIT, la trobada prèvia als jocs, amb representants de les delegacions de l’organització internacional CSIT World Sports Games, un total de 140 persones vingudes de 25 països diferents. Els jocs estan organitzats per l’Ajuntament de Tortosa i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC).

La inauguració del congrés es va celebrar ahir al matí, a l’Hotel Corona. En aquest congrés hi prenen part els membres del comitè executiu del CSIT, presidit per Bruno Molea; presidents, secretaris i membres de les comissions tècniques i grups de treball de totes les delegacions. Durant aquests dies es porten diverses dinàmiques internes del CSIT com, per exemple, l’actualització de les regulacions esportives de cada esport amb vista als WSG 2019 i té lloc l’assemblea general del CSIT. També servirà per fer reunions amb l’equip organitzador dels jocs per planificar l’edició de l’any vinent.

«Aquest congrés se celebra cada dos anys», explicà l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. «Del que es tracta és de treballar plegats per conèixer els equipaments i tenir a disposició tota la informació i col·laboració per als propers jocs». Així, l’organització ha pogut visitar les instal·lacions esportives on se celebraran els jocs i conèixer de primera mà els espais on tindrà lloc l’esdeveniment en la propera edició.
L’alcaldessa va destacar la importància de celebrar aquest gran esdeveniment esportiu però també cultural a la ciutat de Tortosa. Tortosa acollirà els World Sport Games del 2 al 7 de juliol juntament amb altres subseus del territori, com la Ràpita, Amposta, Deltebre, Móra d’Ebre i Gandesa.

«Estem davant d’un esdeveniment molt destacat i serà molt important per a Tortosa però també per a tot el territori, perquè arribaran moltíssimes persones a les Terres de l’Ebre que, després dels jocs, coneixeran el nostre territori i aprofitaran per fer turisme. És una gran oportunitat», va valorar ahir Roigé.

D’entre els esportistes que arribaran al territori ebrenc per a la celebració dels jocs es calcula que podrien ser més de 4.000.
Roigé ha valorat molt positivament la resposta que han tingut els clubs esportius del territori, que ja s’han posat en marxa per participar i oferir voluntaris.

En aquest sentit, l’organització necessita fins a 600 voluntaris per coordinar els milers de participants en els jocs durant aquella setmana. Com explica Cinta Espuny, representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, «tots tenim una cita aquella setmana de juliol, ja que es tracta d’un esdeveniment important. El voluntariat ha de saber que estem organitzant un esdeveniment territorial però també de país».
Espuny també valora l’esdeveniment com a «oportunitat», també per als mateixos participants i voluntaris que vulguen formar-ne part i contribuir al seu èxit, tot practicant les llengües com l’anglès o el francès. Els voluntaris poden inscriure’s ja des de la pàgina web de l’Ajuntament de Tortosa. Hi haurà diferents tipus de voluntaris en funció del seu perfil: esportius, generals, els dels centres d’acreditacions i els dels hotels. Cal destacar que a través dels consells esportius es realitzaran cursos de suport vital bàsic per tal que una persona amb coneixements al respecte puga estar en cada instal·lació esportiva durant la celebració dels jocs.

«Volem marcar una línia i ser uns referents en la celebració d’aquests jocs. Volem, en definitiva, que més gent practique l’esport. Perquè hi ha jocs i esports per a tothom, siga quina siga la seua capacitat i la seua etapa vital. Gent activa vol dir gent feliç», conclou la representant territorial.

Comentarios
Multimedia Diari