Tortosa ampliarà l’Auditori Felip Pedrell per acollir congressos

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, negocia amb Adif per desencallar el retorn dels terrenys de Renfe a la ciutat, la qual cosa ha de permetre connectar els barris del Temple i el centre

20 marzo 2018 11:09 | Actualizado a 22 marzo 2018 10:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Auditori Felip Pedrell s’ampliarà i passarà de tenir de dues a tres sales, una d’elles pensada especialment per a la realització de congressos. Així ho va confirmar l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé (PDeCAT), en la conferència sobre la ciutat que va pronunciar ahir al vespre al mateix auditori.  L’ampliació d’aquest equipament i també la del Museu de Tortosa s’emmarquen en la candidatura a la Capital de la Cultura Catalana que la ciutat ha presentat per a l’any 2021. 

A més, el consistori es proposa impulsar la celebració de congressos com a motor econòmic. «Estem situats a dues hores de les principals ciutats de l’àmbit mediterrani: Barcelona i València, amb el millor dels entorns, i volem atreure la celebració de nous congressos que serveixin per atreure nous visitants, i que permetin crear llocs de treball i generar negoci», afirmà l’alcaldessa. 

En la conferència, Roigé va fer un plantejament no només per al que li queda de mandat (acaba al maig del 2019), sinó que va exposar la seva visió sobre el que ha de ser la ciutat en els propers anys. «Una Tortosa amb lideratge a les Terres de l’Ebre i al país, una ciutat que aposta per una vegueria forta, que acompanya el país en la seva construcció nacional, i que se sent i vol ser-ho més encara, el centre dels Països Catalans», assegurà. 

Pla Estratègic
En aquest sentit, va posar el Pla Estratègic que està acabant d’elaborar la Universitat Rovira i Virgili, com el full de ruta socioeconòmic que cal seguir. Roigé proposa la creació de la ‘Marca Tortosa’ i d’un Fòrum Econòmic, com una cita anual referent del sud de Catalunya, el nord del País Valencià i l’oest d’Aragó. Remarca que cal treballar per aprofitar el sòl industrial de qualitat existent al polígon Catalunya Sud i crear un clúster de l’oli i els cítrics, els dos conreus més importants al municipi. A més de donar suport als emprenedors i el comerç, amb el Mercat Municipal com a eix principal. 

World Sport Games
Pel que fa al sector turístic, es treballa perquè Tortosa disposi del segell de destinació cicloturística, «per impulsar encara més tot el projecte de la Via Verda» i es preveu crear la Tortosa Film Comission, per afavorir el rodatge de pel·lícules, anuncis i altres productes audiovisuals amb la ciutat com a teló de fons. Un punt d’inflexió en l’àmbit turístic i en el de l’esport ha de ser la celebració l’any que ve dels World Sport Games, que es preveu que portin milers d’esportistes amateurs a la ciutat. 

«Els jocs tindran un clar impacte econòmic a Tortosa i el territori. Omplirem els hotels de la zona, els restaurants en sortiran beneficiats, els botiguers de la ciutat tindran un aparador amb milers de persones per mostrar els seus productes i totes les empreses de serveis es veuran implicades en aquesta oportunitat», afirmà l’alcaldessa. 

Respecte als equipaments necessaris, l’Ajuntament preveu construir «a curt termini» la nova pista oficial d’atletisme, mentre «treballa per fer possible» un quart pavelló esportiu. 

Nou grau universitari
Roigé anuncià que es podrà estudiar un nou grau universitari a la ciutat, tot i que només va fer públic que es tractava d’un «doble grau». 
En l’àmbit urbanístic, l’alcaldessa proposa crear més sòl comercial a la zona dels Portals, mentre que considera que el creixement de la ciutat s’ha de produir cap al municipi veí de Roquetes, al Pla Parcial Camí de Roquetes, així com entre aquest municipi i l’EMD de Jesús.

Terrenys de Renfe.

A més, espera «poder anunciar aviat» un acord amb Adif per desencallar el retorn dels terrenys en desús de Renfe a la ciutat «sense haver d’hipotecar-nos». La recuperació d’aquesta zona permetrà connectar definitivament els barris del centre i el Temple i replantejar l’accés al parc municipal Teodor González, reordenant la confluència dels carrers Ronda Reus, Ronda Docs, carrer Artur Anguera i l’avinguda Generalitat. Es tracta, segons Roigé, d’una de les actuacions urbanístiques més importants del centre de la ciutat «que ens haurà de fer plantejar la possibilitat de crear un nou aparcament».

Nucli antic
Pel que fa a la reforma del nucli històric, les properes actuacions abastaran els carrers Sant Felip Neri, Mercè, Jurista Miralles i plaça dels Estudis, lligat a la finalització del nou Palau de Justícia. A més de l’actuació al barri del Castell i especialment a la nova plaça davant la catedral, «que esdevindrà un nou punt de trobada de la ciutat». 

Riu Ebre i monument
Tot plegat, «amb un urbanisme intel·ligent on tindrà un paper protagonista el riu Ebre, com a eix vertebrador». 
Amb tot, l’alcaldessa va passar de puntetes d’una de les polèmiques recents a la ciutat, el monument franquista de la batalla de l’Ebre que hi ha al mig del riu. Així, va assegurar que s’impulsarà la seva reinterpretació, «acomplint el que van votar majoritàriament els tortosins i les tortosines».

Comentarios
Multimedia Diari