Tortosa analitza l’auge del cinema com a eina de promoció turística

Primera jornada del festival especialitzat en cinema turístic terres Catalunya organitzat a la capital ebrenca

31 mayo 2017 18:56 | Actualizado a 31 mayo 2017 19:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa ha obert avui el Catalunya - International Eco&Tourisme Film Festival i el congrés sobre Paisatge, Turisme i Cinema terres LAB . 

Són dos propostes paral·leles i complementàries impulsades per la productora ebrenca Filmsnòmades amb l’objectiu de compartir i donar a conèixer a través de l’audiovisual destinacions de turisme natural i iniciatives de turisme sostenible d’arreu del planeta, així com projectar les Terres de l’Ebre dins de Catalunya i l’Estat com un espai idoni per debatre i analitzar estratègies que ajudin a crear consciència sobre la necessitat de preservació de determinats valors culturals i paisatgístics.

Una cinquantena de persones vinculades al sector turístic principalment s’han inscrit al congrés que ha començat aquest matí i continua fins demà a la tarda.
El director general de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement, Octavi Bono, ha estat l’encarregat d’inaugurar-lo destacant que el congrés terres LAB és especialment interessant perquè pot ajudar a entendre com la comunicació audiovisual influeix en els destinataris. «Els últims anys hi hagut un trànsit molt important. S’ha passat de transmetre contingut turístic a transmetre emocions», ha destacat.

Tant el terres Catalunya com el terres LAB han nascut amb voluntat de futur i així ho ha manifestat el coordinador del congrés Jordi Tresserras, del Laboratori de Patrimoni, Turisme Cultural y Creativitat (LABPATC) de la Universitat de Barcelona, tot precisant que el congrés vol ser una plataforma d’àmbit europeu i iberoamericà per reflexionar sobre com els films, els documentals o fins i tot els videojocs poden influir en els usuaris a l’hora de viatjar.

L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa acull demà la segona sessió del festival, a partir de les 19 hores amb entrada gratuïta. Hi participen en total 98 pel·lícules de dotze països diferents. Un total de 69 són films turístics, 22 documentals i 7 films corporatius.

Divendres a la tarda, tindrà lloc el lliurament dels guardons a l’hotel Villa Retiro de Xerta, i dissabte a la tarda es projectaran les pel·lícules guanyadores a l’auditori. En total hi haurà 42 premis corresponents a les diferents categories i subcategories del festival. 

Comentarios
Multimedia Diari