Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tortosa analitza l’auge del cinema com a eina de promoció turística

Primera jornada del festival especialitzat en cinema turístic terres Catalunya organitzat a la capital ebrenca

A.Caralt

Whatsapp
La sala d’actes d’un hotel de Tortosa acull el congrés sobre paisatge, turisme i cinema, avui.

La sala d’actes d’un hotel de Tortosa acull el congrés sobre paisatge, turisme i cinema, avui.

Tortosa ha obert avui el Catalunya - International Eco&Tourisme Film Festival i el congrés sobre Paisatge, Turisme i Cinema terres LAB . 

Són dos propostes paral·leles i complementàries impulsades per la productora ebrenca Filmsnòmades amb l’objectiu de compartir i donar a conèixer a través de l’audiovisual destinacions de turisme natural i iniciatives de turisme sostenible d’arreu del planeta, així com projectar les Terres de l’Ebre dins de Catalunya i l’Estat com un espai idoni per debatre i analitzar estratègies que ajudin a crear consciència sobre la necessitat de preservació de determinats valors culturals i paisatgístics.

Una cinquantena de persones vinculades al sector turístic principalment s’han inscrit al congrés que ha començat aquest matí i continua fins demà a la tarda.
El director general de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement, Octavi Bono, ha estat l’encarregat d’inaugurar-lo destacant que el congrés terres LAB és especialment interessant perquè pot ajudar a entendre com la comunicació audiovisual influeix en els destinataris. «Els últims anys hi hagut un trànsit molt important. S’ha passat de transmetre contingut turístic a transmetre emocions», ha destacat.

Tant el terres Catalunya com el terres LAB han nascut amb voluntat de futur i així ho ha manifestat el coordinador del congrés Jordi Tresserras, del Laboratori de Patrimoni, Turisme Cultural y Creativitat (LABPATC) de la Universitat de Barcelona, tot precisant que el congrés vol ser una plataforma d’àmbit europeu i iberoamericà per reflexionar sobre com els films, els documentals o fins i tot els videojocs poden influir en els usuaris a l’hora de viatjar.

L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa acull demà la segona sessió del festival, a partir de les 19 hores amb entrada gratuïta. Hi participen en total 98 pel·lícules de dotze països diferents. Un total de 69 són films turístics, 22 documentals i 7 films corporatius.

Divendres a la tarda, tindrà lloc el lliurament dels guardons a l’hotel Villa Retiro de Xerta, i dissabte a la tarda es projectaran les pel·lícules guanyadores a l’auditori. En total hi haurà 42 premis corresponents a les diferents categories i subcategories del festival. 

Temas

Comentarios

Lea También