Tortosa aprova quatre milions d'euros d'inversions per al 2017

La construcció de les piscines, l'arranjament del pont de l'Estat i la futura plaça de la Catedral són les principals actuacions

19 mayo 2017 17:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’equip de govern de CiU i ERC a Tortosa aprovarà divendres en sessió plenària els pressupostos municipals per al 2017. Uns comptes que s’incrementen un 8,77 per cent respecte a l’any passat fins als 35,1 milions d’euros, amb el capítol destacat de les inversions, que sumen quatre milions d’euros.

La inversió estrella és la construcció de les piscines, amb una partida de 3,28 milions d’euros procedent de la contractació d’un préstec. L’obra, de caràcter pluriannual, acumula un pressupost global de 5,1 M€ i un termini d’execució de 82 setmanes.

El pressupost municipal destina, en segon terme, la xifra de 340.0000 euros als treballs de reforma integral del pont de l’Estat, una obra iniciada i ara aturada de manera provisional.


La plaça de la Catedral
Al llarg del 2017 s’iniciarà l’execució d’una tercera inversió rellevant, que no disposa encara de partida per a la seva execució. Es tracta de l’adequació d’una gran plaça davant de la façana de la Catedral de Tortosa, un espai objecte de treballs arqueològics en curs. La previsió és licitar i finançar l’obra el 2017 i culminar-la un any després. Bel concreta que l’obra s’assumirà amb recursos propis.

Al marge de les tres obres, el capítol d’inversions del pressupostos inclou 440.000 euros per a les EMD, una partida de 126.750 euros per a manteniment de la via pública, 82.000 euros per a inversions en entitats esportives, i xifres menors per a senyalització turística, senyalització viària i mobiliari urbà.


Pressupost participatiu
Una última novetat en aquest apartat és la introducció d’una partida de 150.000 euros de pressupost participatiu, és a dir que els veïns podran escollir la o les inversions que considerin més oportunes fins assolir el topall de diners. El govern local comunicarà en breu a la ciutadania els detalls de la iniciativa, que s’engegarà el 2 de gener.

Al marge de les inversions, s’incrementa la dotació de programes, aportacions a entitats socials i manteniment de bonificacions socials als contribuents amb menys recursos. El regidor d’Hisenda, Marià Martínez, ha subratllat l’augment de la dotació per al programa del tiquet fresc.

La renovació de contractes, com la neteja i la recollida de la brossa ha de permetre una millora en el manteniment de la ciutat, ha afegit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Pel que fa als ingressos, els tributs municipals continuen congelats i es redueix un 1% la taxa d’escombraries, acumulant així una baixa del -12% en els últims quatre anys.

Els comptes s’han confeccionant amb la normativa imposada pel Govern de l’Estat, un context social i econòmic encara complex i la manca d’informació sobre els pressupostos de l’Estat de 2017. Sumant les societat i empreses municipals, el pressupost s’eleva a 69, 3 M€.

Comentarios
Multimedia Diari