Tortosa atén una quarantena d’avis que pateixen soledat no desitjada

El programa d’acompanyament a la gent gran de Tortosa dedica aquest mes d’octubre a celebrar activitats per implicar nous voluntaris i usuaris i visibilitzar aquesta realitat

28 septiembre 2017 10:25 | Actualizado a 28 septiembre 2017 10:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El programa social ‘Sempre acompanyats’ de l’Ajuntament de Tortosa, Creu Roja i l’Obra Social de la Caixa va atendre el passat 2016 una quarantena d’avis que patien soledat no desitjada, xifra que suposa un 30% d’usuaris més que l’any anterior. Després de començar ara fa quatre anys als barris de Ferreries, Centre i Remolins, ara el programa s’amplia també als barris del nucli antic, Temple i Sant Llàtzer. 

Aquest mes d’octubre el programa celebrarà diverses activitats amb tres objectius: d’una banda, activar la mateixa gent gran amb actes d’interès i activitats lúdiques; de l’altra, poder captar nous usuaris del programa, així com voluntaris que vulguen ajudar i contribuir-hi i, finalment, fer visible a tota la societat la realitat que pateixen alguns avis.

Les primeres activitats del mes ‘Sempre acompanyats’ comencen el dia 5 d’octubre. Hi haurà xerrades sobre seguretat i prevenció per a la gent gran, tallers de sensibilització sobre el fenomen de la soledat no volguda entre les persones grans, de resolució de conflictes i sobre el coneixement del dolor i l’ús dels antibiòtics, entre altres. Es repetirà l’experiència d’altres edicions del Cinefòrum i es clourà el programa d’activitat amb una gran festa a la plaça del Mercat, el 28 d’octubre, on hi haurà diverses actuacions musicals i un vermut patrocinat per l’associació de comerciants del Mercat de Tortosa. Aquest acte serà obert a tothom i una bona ocasió per unir famílies i altres públics.

Ara, amb el programa ‘Sempre acompanyats’, a més, també Policia Local entra a formar part nuclear del projecte, fent la funció de ‘policia social’, controlant i advertint els serveis socials municipals de persones en situació de risc social que viuen soles. 

Cal recordar que actualment en el marc d’aquest mateix projecte, es treballa conjuntament amb Aigües de Tortosa per conèixer al moment els consums d’aigua de les llars (amb comptadors amb telelectura) de gent gran que viu sola i poder advertir els serveis d’emergència en cas de situacions anòmales. També, via plans d’ocupació, es fan acompanyaments d’aquesta gent gran a comprar o a fer qualsevol altre tràmit rutinari.

Comentarios
Multimedia Diari