Tortosa beatifica quatre sacerdots operaris

Més de 500 persones participen en els actes del cap de setmana, entre els quals 20 bisbes i 60 seminaristes d’arreu de la península

30 octubre 2021 18:10 | Actualizado a 31 octubre 2021 06:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La catedral de Santa Maria es va omplir ahir de gom a gom, en el que era el primer acte de beatificació que acollia el temple. En concret, els Sacerdots Operaris Diocesans van escollir la ciutat per a beatificar els quatre darrers sacerdots dels «30 màrtirs» morts durant la Guerra Civil que pertanyien a la germandat. Els quatre sacerdots que ja són beats exercien de formadors en seminaris quan van morir. Un d’ells és Manuel Galcerá Vidallet, natural de Caseres (Terra Alta). Va morir a Ibros (Jaén) el 3 de setembre del 1936, amb 59 anys. Els altres tres beats són Francisco Cástor Sojo López i Aquilino Pastor Camberos, tots dos nascuts en poblacions de la província de Cáceres i morts també el 1936: i Millán Garde Serrano, originari de Vara del Rey (Conca) i que va morir el 1938.

En la missa celebrada ahir al matí, presidida pel cardenal Marcello Semeraro, Prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, hi van assistir familiars dels beats. Entre els més de 500 pelegrins que han arribat a la ciutat, en la missa van prendre part també una vintena de cardenals i bisbes, així com una seixantena de seminaristes d’arreu d’Espanya i Portugal.

La Germandat dels Sacerdots Operaris Diocesans ha escollit Tortosa en ser la ciutat del seu fundador, el també beat Mossèn Manuel Domingo i Sol. A l’església de la Reparació descansen les seves restes i de molts dels sacerdots operaris beatificats.

Els actes continuen fins demà dilluns 1 de novembre, amb trobades, exposicions i actuacions en diferents punts de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari