Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tortosa canvia a últim moment la constructora de les noves piscines

L'Ajuntament adjudicarà el projecte executiu i l'obra a l'empresa Benito Arnó e Hijos SAU per 4,9 milions d'euros, que suposa una rebaixa de 267.534 euros respecte a l'anterior proposta

M. Pallás

Whatsapp
Durant la segona fase del projecte, quan ja estiga la nova, s´enderrocarà al complet l´actual piscina. FOTO: J.  R

Durant la segona fase del projecte, quan ja estiga la nova, s´enderrocarà al complet l´actual piscina. FOTO: J. R

Aquest divendres l’Ajuntament de Tortosa aprovarà en un ple extraordinari l’adjudicació del projecte executiu i obres de la piscina municipal en el que està sent un llarguíssim procés ple de dificultats.

Finalment l’obra serà adjudicada a Benito Arnó e Hijos SAU, una empresa de Lleida que ha actuat arreu de l’Estat i que mai no ha treballat amb l’Ajuntament de Tortosa. L’import és de 4.985.466 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució és de 83 setmanes. L’oferta rebaixa en 267.534 euros l’oferta de licitació, que era de 5.253.000 euros.

L’empresa haurà de tenir enllestit el projecte en dotze setmanes, per tal d’iniciar posteriorment els treballs, que tindran dues fases. La primera, de quinze mesos de durada, consisteix en la construcció de la nova piscina coberta, mentre que la segona (de quatre mesos) contempla l’enderroc de l’actual piscina i finalització de tot el complex d’aigües i esportiu. La piscina, però, ja es podrà utilitzar mentre s’execute la segona fase.


Llargs entrebancs
El procés d’adjudicació de les piscines ha sigut llarg i laboriós, i han calgut moltes reunions de la mesa formada per tècnics de l’Ajuntament.

Primer es va excloure l’empresa Becsa, per baixa temerària. Després es va apartar la Unió Temporal d’Empreses (UTE), formada per Top Proyectos y Contratas SL - Construcciones Jaén Vallés SL, en detectar-se que aquesta última havia presentat concurs voluntari de creditors una vegada havia presentat oferta per la nova piscina.

L’empresa, i conseqüentment la UTE, havia ocultat aquest fet, que és motiu d’incompliment de l’acord per incórrer en prohibició de contractar amb l’administració pública. L’obra s’havia d’adjudicar per un import de 4,84 milions d’euros.

Al novembre es va tornar la mesa i va elevar la proposta d’adjudicar les obres a Construcciones Pérez Villora, SA, per un import de 5,10 milions d’euros, que representava una disminució del 2% respecte al pressupost de licitació, enfront del 7,84% de la proposta inicial. Però finalment Pérez Villora s’ha retirat de l’obra per no disposar de recursos.

L’oferta guanyadora inclou algunes millores sobre les grades de les piscines, plaques fotovoltaiques, el paviment i la gespa de l’entorn, la urbanització del passeig i les voreres i els cobertors de la piscina, entre d’altres.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También