Tortosa crea un fòrum econòmic per impulsar l’Ebre al mapa empresarial

L’esdeveniment se celebrarà el proper 1 de març, al Museu de Tortosa, i vol convertir-se en un punt de trobada d’experts que serveixi per exhibir els atractius i potencial del territori, però també per conèixer altres experiències

21 febrero 2019 09:56 | Actualizado a 26 febrero 2019 12:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa organitza per al divendres 1 de març el primer Fòrum Econòmic Tortosa-Terres de l’Ebre, que se celebrarà al llarg de tot el matí al Museu de Tortosa. El I Fòrum Econòmic Tortosa - Terres de l’Ebre vol ser un altaveu nacional i internacional d’aquells reptes que el món de l’economia i l’empresa es planteja a mig i llarg termini, posant com a protagonista el territori de les Terres de l’Ebre i la ciutat de Tortosa. Es tracta d’una trobada empresarial que pretén situar les quatre comarques de l’Ebre en el mapa de l’èxit i el networking empresarial i reivindicar, alhora, el territori com a motor econòmic del sud de Catalunya. A més, el Fòrum, amb el lema «Economia amb Denominació d’Origen», servirà com a punt de trobada per exhibir el potencial empresarial del territori, així com promocionar els atractius i beneficis que aquest ofereix a les empreses.

La jornada comptarà amb la presència de ponents i conferenciants de renom experts en diferents àmbits del món econòmic, com Josep Maria Gay de Liébana, doctor en ciències econòmiques, escriptor, conferenciant i professor de la UB o Immaculada Riera i Reñé, directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya. De la mateixa manera, diverses autoritats participaran també en l’esdeveniment com ara Maria Matilde Villarroya Martínez, directora general d’Indústria, Generalitat de Catalunya, que inaugurarà la jornada i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que en farà la cloenda. També participaran, entre d’altres, el director de la Càtedra Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili, Juan Antonio Duro i, en una taula rodona, el director executiu de Captio, Joel Vicient; el fundador de Kensho Sake, Humbert Conti, i el xef de Villa Retiro, Fran López. El lema d’aquesta edició del fòrum és «Economia amb Denominació d’Origen», tot posant en valor el talent propi del territori. Com ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la jornada està especialment adreçada al món empresarial, del comerç i dels serveis, però també serà interessant per al públic en general.

Durant la jornada es tractaran temàtiques de talent i gestió de persones, d’innovació i transformació digital o de sostenibilitat, entre altres; sempre pivotant en relació amb el context de les Terres de l’Ebre. «Aquest és un fòrum que va ser un compromís propi nostre. Volíem organitzar-lo des d’aquí. Es tracta d’establir un punt de trobada per compartir experiències del món empresarial. Recordem que som un territori de cruïlla i equidistant de Barcelona, Saragossa i València, i que al sud de Catalunya no hi ha actualment cap trobada econòmica d’aquestes característiques», ha valorat Roigé. El fòrum, l’organitza l’Ajuntament de Tortosa amb la Cambra de Comerç de Tortosa i l’Associació D’Empresaris de les Comarques de L’Ebre. La voluntat és establir-se com un punt de referència del món empresarial i se celebrar-se de forma regular cada mes de març. Les inscripcions ja són obertes al web tortosa.cat. Enguany és un fòrum d’assistència gratuïta, per facilitar que més persones hi participen.

Comentarios
Multimedia Diari