Tortosa desafecta els terrenys per on passava l´antic traçat de la C-12

Els veïns de la zonadel Canalet il´entitat municipal descentralitzad ade Jesús celebren l'acord

19 mayo 2017 22:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’últim ple del mandat a l’Ajuntament de Tortosa va aprovar per unanimitat iniciar els tràmits per desafectar les aproximadament 300 finques per on discorria l’antic traçat del desdoblament de la carretera C-12 al seu pas pel municipi, ja desestimat, i que afectava una àmplia zona del poble de Jesús (el Canalet) i també de Vinallop. Aquell traçat, aprovat per l’anterior govern de la Generalitat, va generar l’oposició dels veïns, constituïts en la plataforma Salvem lo Canalet.

Posteriorment i a instàncies de l’Ajuntament de Tortosa, el govern de la Generalitat de CiUva canviar el projecte, substituint el pas de la via per fora dels nuclis urbans per un soterrament de la carretera al seu pas per Tortosa, i prosseguir amb el desdoblament seguint el mateix traçat actual.

Una vegada aprovat ja el projecte executiu per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, amb l’acord d’ahir al ple s’inicia el procés per modificar el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)de Tortosa, als efectes que els titulars de les propietats per l’antic traçat puguin tornar a la situació anterior a l’afectació i en puguin disposar lliurement.

Una representació dels veïns i membres de Salvem lo Canalet van assistir al plenari d’ahir i van aplaudir en quedar l’acord aprovat per unanimitat.

L’alcalde-president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús, Pere Panisello, va recordar els anys de lluita per a la consecució d’un traçat «que no trinxés el poble de Jesús». Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Ferran Bel, va recordar que el nou projecte ja està redactat i que, tot i no tenir encara terminis d’execució definits, confia que la Generalitat pugui assignar-li una dotació pressupostària de cara a l’any vinent.

Per a Bel, el nou traçat previst beneficia a més el barri de Ferreries i el conjunt de la ciutat de Tortosa.

Reglament de participació ciutadana

 

El ple de Tortosa també va aprovar definitivament, amb els vots favorables de CiU i l’abstenció de tots els grups de l’oposició, el nou reglament de participació ciutadana. Segons el govern municipal, es tracta d’una eina que neix  per impulsar la participació d’entitats i ciutadans en la vida pública i fomentar la transparència. Entre les principals novetats d’aquest reglament destaca la creació de l’audiència pública, el consell de ciutat, els consells de barri i de poble, consells sectorials i la  regulació de les consultes populars. El govern va acceptar quatre de les al·legacions presentades pel grup d’ERC, mentre que va desestimar les 45 del PSC. Això va generar una picabaralla entre Ferran Bel i el portaveu socialista, Enric Roig. 

Entre altres qüestions, també es va aprovar la moció del PSC de rebuig a la privatització del registre civil. 
El ple de Tortosa també va aprovar definitivament, amb els vots favorables de CiU i l’abstenció de tots els grups de l’oposició, el nou reglament de participació ciutadana. Segons el govern municipal, es tracta d’una eina que neix per impulsar la participació d’entitats i ciutadans en la vida pública i fomentar la transparència. Entre les principals novetats d’aquest reglament destaca la creació de l’audiència pública, el consell de ciutat, els consells de barri i de poble, consells sectorials i la regulació de les consultes populars. El govern va acceptar quatre de les al·legacions presentades pel grup d’ERC, mentre que va desestimar les 45 del PSC. Això va generar una picabaralla entre Ferran Bel i el portaveu socialista, Enric Roig.

Entre altres qüestions, també es va aprovar la moció del PSC de rebuig a la privatització del registre civil.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari