Tortosa diu adeu a la Cinta envoltada de folklore

La Jornada del Folklore Tortosí i un concert de Quico el Célio, el Noi
i el Mut de Ferreries clouen cinc dies d’activitats en honor a la Verge

07 septiembre 2021 05:30 | Actualizado a 07 septiembre 2021 05:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa ha sigut una de les 19 ciutats catalanes que ha acollit la 49a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, promogudes per l’Adifolk. Van tenir lloc ahir a la tarda, amb la Jornada del Folklore Tortosí, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana i dins del programa de les festes majors Cinta 2021.

Durant l’acte d’ahir a la plaça de l’Ajuntament, hi van participar els Geganters de Tortosa, els Castellers de Tortosa, Joseret i la seua Rondalla, la Colla Jove de Dolçainers i l’escola Lo Planter.

A més a més, també hi va haver la participació d’un grup folklòric d’Ucraïna, Colors of Transcarpathia, un grup format per estudiants i professors de l’Institut Uzhhorod de Cultura i Arts, que ha participat i guanyat diversos certàmens i festivals de folklore arreu del món.

Tortosa va dir adeu ahir a les Festes de la Cinta 2021 amb una nova jornada plena d’activitats tot i les restriccions per la pandèmia. Així, a més dels tradicionals focs artificials per acomiadar les festes, ahir també va tenir lloc l’actuació musical per als petits amb Dàmaris Gelabert i un concert de cloenda de festes a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ho van fer en un escenari molt especial: la nova plaça de la Catedral de Tortosa, donant-la així per inaugurada.

I és que diumenge va ser el primer Dia de la Cinta amb la nova plaça ja enllestida. Durant tots aquests dies són molts els tortosins i els visitants del territori que s’han apropat a veure la nova plaça i a copsar els avenços de la restauració de la façana (i l’escultura de la Mare de Déu de la Cinta ja instal·lada al centre de la mateixa), així com també la nova font del parc municipal o la renovada plaça de l’Ajuntament, on també s’han celebrat alguns dels actes més esperats, com concerts de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Malgrat que enguany no s’han pogut celebrar molts dels actes com la processó o l’ofrena desfilant pels carrers de la ciutat o les divertides proves del circuit de penyes per als joves, la Cinta d’enguany ha vist un increment evident en la programació respecte a l’any passat. Un dels detalls més importants ha sigut la recuperació de les pubilles, de forma que s’han pogut celebrar els balls a l’envelat del Felip Pedrell.

A més, la pluja al llarg d’aquests dies ha respectat afortunadament la celebració dels actes i la ciutat ha comptat amb una gran afluència de visitants i participants en totes les actuacions.

Comentarios
Multimedia Diari