Más de Ebre

Tortosa donarà fins a 4.000 euros per rehabilitar façanes del centre històric

L'Ajuntament obre fins el mes de setembre una nova convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis

A.Caralt

Whatsapp
Un grup d´habitatges al nucli antic de la ciutat de Tortosa. Foto: JOAN REVILLAS

Un grup d´habitatges al nucli antic de la ciutat de Tortosa. Foto: JOAN REVILLAS

Els propietaris d’edificis al centre històric de Tortosa disposen enguany d’una nova oportunitat per optar als ajuts municipals per a la rehabilitació de façanes, cobertes i elements comuns dels immobles. L’Ajuntament ha obert el termini per demanar els diversos tipus d’ajuts, a les que també s’hi poden acollir les comunitats de propietaris.

Així, per a la rehabilitació de façanes es concedirà un ajut equivalent al 50 per cent del cost de l’obra amb un màxim de 4.000 euros. Per a la rehabilitació de cobertes, es concedirà un 50 per cent del cost de l’obra amb un màxim de 3.000 euros.

Les instal·lacions d’elements comuns dels edificis -com els ascensors- rebran una ajuda equivalent al 50 per cent del cost de l’obra amb un màxim de 1.500 euros. En última instància, s’atorgaran ajuts per a actuacions d’accés i mobilitat als edificis equivalents al 50 per cent de l’obra amb un màxim de 3.000 euros. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de setembre.

L’Ajuntament de Tortosa va posar en marxa l’any passat aquestes subvencions a les quals poden acollir-se els propietaris d’edificis ubicats en tot el conjunt del centre històric, es a dir els situats al nucli antic, el barri de Remolins i part del barri de l’Eixample.

La regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, ha detallat que l’objectiu del govern municipal en el manteniment i ampliació d’aquestes ajudes és continuar fomentant la rehabilitació entre els propietaris per tal d’aprofitar sinergies amb la inversió realitzada al nucli antic durant els últims anys.

Prop de 300.000 euros

Aquesta línia d’ajudes succeeix a les subvencions anuals que s’han atorgat durant tot el període de vigència del Pla integral del nucli antic de Tortosa (PINCAT). Entre 2008 i 2015 es van atorgar un total de 289.602 euros per a la rehabilitació d’edificis al nucli antic de la ciutat. La major part dels diners es van destinar a la rehabilitació de façanes (171.310 euros), seguit de la rehabilitació de cobertes (82.524 euros) i, finalment, de les instal·lacions comuns, amb 35.767 euros.

Els anys amb un major volum d’inversió van ser el 2014 (92.268 euros) i el 2011 (77.698 euros). L’any 2015 es van destinar 36.735 euros.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También