Tortosa enceta la 75a edició d’Expoebre com a mostra del múscul empresarial

L’esdeveniment enguany també vol recordar els orígens de la fira, vinculats a l’agricultura i la ramaderia

02 mayo 2019 08:48 | Actualizado a 06 mayo 2019 09:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No hi ha 1 de maig sense Fira Expoebre a Tortosa, la cita de la primavera vinculada al comerç, al món empresarial, al medi ambient i a l’oci. Enguany l’esdeveniment compleix 75 anys amb 150 expositors de tots els àmbits i sectors i ho fa recordant també els seus orígens ramaders i agraris.
El mateix cartell editat per a aquesta ocasió recupera un dels elements clàssics de la fira: el logotip que va acompanyar la majoria d’edicions quan Expoebre es duia a terme al parc Teodor Gonzalez i que recorda l’origen agrícola i ramader de la fira de Tortosa. A més, per remarcar aquesta característica, una de les novetats d’aquesta edició és la recuperació d’un espai dedicat a la ramaderia.
La fira manté tots els sectors presents en les últimes edicions (automoció, artesania, emprenedoria, turisme...), amb els nous espais incorporats fa poques edicions, com ara Celebrem, dedicat a les celebracions d’esdeveniments.
Per repassar l’evolució que ha experimentat Expoebre, res més entrar al pavelló firal de Remolins els visitants podran trobar una exposició dels cartells i altres elements de la fira que han format part de la història de l’esdeveniment al llarg de tots aquests anys, des de 1944. Precisament, els expositors seran uns altres dels protagonistes d’aquesta edició d’aniversari: el dia de l’expositor, que habitualment es commemorava al migdia, en aquesta ocasió es passarà al dissabte a la nit, en un acte durant el qual es lliuraran guardons als expositors i empreses amb més trajectòria a Expoebre. La fira té entrada gratuïta i enguany s’allarga fins diumenge.
 

Inauguració amb Josep Poblet
Ahir al matí es va inaugurar la fira a càrrec del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. Fira Tortosa ha volgut agrair el suport que la Diputació ha tingut des de sempre amb Expoebre, i a la vegada, fer un reconeixement al president Poblet, per tot allò que ha fet per ciutat i el territori ebrenc des de la institució. Poblet va recordar els seus orígens amb el territori ebrenc i va repassar com Tortosa s’ha transformat, ha crescut i s’ha convertit en una ciutat referent per exemple en l’àmbit de la cultura, amb el Conservatori  i l’Escola d’Art. «La ciutat de Tortosa s’ha transformat en 75 anys, és una ciutat amb diversitat econòmica, però sense perdre mai la identitat», va dir.

També l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va agrair la implicació de la Diputació amb la ciutat amb per exemple L’Escola Especial Sant Jordi o les inversions que ha realitzat en matèria d’infraestructures com la carretera a Roquetes o a Bítem.
«La fira mostra l’activitat econòmica de tot un territori, i hi tenim un paper destacat com a cruïlla entre Catalunya, l’Aragó i València», va destacar. 
També el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Emili Lehmann, va fer un agraïment a tots els expositors que tiren endavant la fira «amb voluntat, esforç i il·lusió».


Pressupostos Participatius
Cal recordar que des de dilluns ja es pot votar als Pressupostos Participatius de Tortosa, on els majors de 16 anys poden escollir les tres opcions que prefereixen on invertir 200.000 euros. El termini s’allargarà fins al dijous 9 de maig. Es pot votar de forma presencial dipositant la papereta a les urnes que hi ha instal·lades tant a l’ajuntament de Tortosa com a les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, i a les oficines municipals dels Reguers i de Vinallop. També, a l’urna que fins diumenge està ubicada en un estand a la fira Expoebre o al portal participa.tortosa.cat

Comentarios
Multimedia Diari