Más de Ebre

Tortosa enceta la segona jornada de la Cinta amb la Festa dels Xiquets, la caminada solidària i el Correfoc

Anit va tenir lloc el ball de gala en honor a la reina

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les pubilles vestides de blanc i de llarg en el ball de gala d'anit. Foto: Ajuntament de Tortosa

Les pubilles vestides de blanc i de llarg en el ball de gala d'anit. Foto: Ajuntament de Tortosa

Tortosa encara avui divendres la segona jornada de les Festes de la Cinta que, fins dilluns vinent, estan omplent d'activitat tota la ciutat.

Anit va tenir lloc el ball de gala en honor a la reina de festes, al recinte de l'Auditori Felip Pedrell. Un moment molt esperat per a les pubilles, enguany 61, i les seues famílies. Aquest divendres al matí s'ha celebrat la Festa dels Xiquets a l'hospital, que enguany ha assolit els 25 anys d'història. Aquesta tarda a les 18 hores tindrà lloc la caminada solidària contra el càncer, un dels actes solidaris destacats de les festes. A les 22.30 hores serà el moment del XXXVII Correfoc de les terres de l'Ebre, amb el IX Concurs d'Enceses Ciutat de Tortosa. Un correfoc que s'espera espectacular amb colles de diables vingudes d'arreu.

Gran Concert de la Cinta

Prop de mil persones van omplir dimecres a la nit la nau central de la Catedral de Tortosa en el gran concert commemoratiu del centenari de l'Himne de la Cinta, amb lletra de Joan Moreira i música del beat José M. Peris. Les peces estrenades per l'ocasió, alguna d'elles finalistes dels concursos que van servir els anys 1918 i 1919 per arribar a tenir l'himne actual, van ser molt aplaudides per un públic entregat en conèixer el relat d'una història que des de fa un segle està vinculada a la veneració de la patrona de Tortosa. En concret es van poder escoltar per primera vegada 'Maria Reina de Tortosa', a càrrec del Cor de Cambra Tyrichae amb arranjaments d’Andreu Ferré , i 'La nostra Cinta' amb l'Orfeó Tortosí amb arranjaments de Tomás Simon, a més de 'Cantiga de l'era', de José María Chavarria estrenada l’Any Jubilar.

Imatge del concert a l'altar, amb l'escultura de la Cinta a la dreta. Foto: Amador Gisbert

Un altre moment estel·lar de la nit fou la interpretació de tres noves marxes processionals, encarregades de forma expressa a les tres agrupacions musicals que participen en la processó del primer diumenge de setembre. La Colla Jove de Dolçainers de Tortosa va estrenar 'Nostra Mare', de la que és autor Jordi Bonilla, la Banda de Música La Lira Ampostina 'Nostra Reina', composada per Octavi Ruiz, i la Banda Municipal de Música de Tortosa la marxa processional titulada 'Nostre Tresor', obra de Juanjo Grau. El concert organitzat per l'Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta va acabar amb la interpretació de l'Himne de la Cinta a càrrec de totes les formacions, músics i veus participants i tot el públic dempeus.

Comentarios

Lea También