Tortosa enderrocarà l’antic Club de Rem i crearà una plaça en record seu

Els treballs permetran donar continuïtat al passeig de Ribera per enllaçar-lo directament amb l’avinguda de Lleida, afavorint la circulació en aquest punt tant per a vehicles com per a vianants. L’entitat portava 70 anys en aquest espai

26 febrero 2019 11:56 | Actualizado a 27 febrero 2019 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

D’aquí a dues setmanes Tortosa començarà les obres d’enderroc ament de l’antic edifici del Club de Rem, a tocar del riu Ebre i del passeig de Ribera, on l’entitat s’ha ubicat des de fa 70 anys.Els treballs permetran donar continuïtat al passeig de Ribera per enllaçar-lo directament amb l’avinguda de Lleida, afavorint la circulació en aquest punt tant per a vehicles com per a vianants. El disseny del projecte, presentat ahir per l’Ajuntament de Tortosa, inclou l’ampliació de la vorera del passeig, amb més zona arbrada, i la continuïtat de la vialitat amb preferència cap al passeig de Ribera. 


De la mateixa manera, l’actual carrer Miquel Massip es convertirà en zona de vianants per a les persones i el pas de bicicletes, i al seu costat es generarà una nova plaça triangular amb mobiliari urbà, elements de jardineria i il·luminació.
Les obres d’enderroc de l’antic Club de Rem s’allargaran durant unes sis setmanes i posteriorment es reordenarà l’espai, amb un termini aproximat de dos mesos i mig. Així doncs, els treballs en conjunt podrien quedar enllestits a l’inici de l’estiu. El cost de tota l’execució ascendeix fins als 97.000 euros. «Es tracta d’un projecte per millorar tot aquest entorn i que suposarà una reordenació de tot el trànsit a la zona», va explicar ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Roigé ha recordat que fa mesos es va arribar a un acord per adquirir l’edifici, donat que ara el Club de Rem ja està completament traslladat a la Base nàutica de Campredó. L’alcaldessa de Tortosa ha anunciat que la placeta que es formarà en aquest nou espai es batejarà amb el nom de plaça del Club de Rem, en reconeixement a la trajectòria de l’entitat com «una de les ambaixadores que porten el nom de la nostra ciutat a tot el món». Roigé ha detallat que ja van proposar aquesta possibilitat al club durant l’assemblea general que van dur a terme al desembre. 


A més a més, l’Ajuntament ha avançat que comptarà amb una simbologia que recordarà la presència del club durant moltes dècades en aquest espai. També el grup municipal Movem Tortosa proposava fa unes setmanes construir una escultura en record de l’entitat. El president del Club de Rem de Tortosa, José María Chavarría, s’ha mostrat molt agraït pel fet que l’Ajuntament haja triat el nom de l’entitat per batejar la nova plaça. Segons ha recordat, el club ha estat present en aquest indret durant 70 anys i, ara, la notícia de l’enderroc suposarà un moment nostàlgic: «la tindrem al record». Malgrat això, el president ha valorat que «cal mirar endavant» i que ha estat un canvi «per millorar». I és que amb el nou centre de Tecnificació de Rem, a Campredó, el Club ha passat de 650 metres quadrats a 10.000. «La pràctica de rem ha millorat molt quant a qualitat arran del trasllat. Tenim unes instal·lacions modernes amb 70 embarcacions olímpiques i d’esbarjo per a 120 remers olímpics», va detallar ahir Chavarría.Cal dir també que el projecte de reurbanització d’aquest entorn al costat del riu potenciarà el turisme i la dinamització del passeig fluvial.

Comentarios
Multimedia Diari