Tortosa enderrocarà les cases de la Catedral després de les eleccions

L'Ajuntament licitarà els treballs d'enderroc de manera imminent però no s'iniciarà l'obra física fins després dels comicis, en una data per determinar entre finals de primavera i estiu

19 mayo 2017 23:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa enderrocarà les cases del carrer Croera situades davant la façana barroca de la Catedral després de les eleccions municipals del 24 de maig. La voluntat és executar els treballs de manera imminent, en una data no precisada però que no ha d’afectar ni la Festa del Renaixement, a finals de juliol, ni les festes majors de la Cinta, a principis de setembre.

L’enderroc generarà un espai obert en forma de plaça entre la façana del temple i el marge esquerre del riu, una idea que es va començar a plantejar l’any 1964.

En sessió plenària extraordinària, ahir s’aprovà per unanimitat, amb l’única abstenció d’IC-V, l’expropiació definitiva de les tres últimes finques del carrer, pas previ per iniciar el procés de licitació de les obres d’enderroc. Malgrat el projecte d’expropiació, amb una de les propietats ja hi ha acord i amb les altres dues l’alcalde no renuncia a assolir-lo, encara que l’assumpte pot passar ara a mans del Jurat d’Expropiació.

L’Ajuntament dipositarà aquesta setmana els diners de les expropiacions a fi i efecte de disposar de l’ocupació definitiva dels immobles i d’iniciar la licitació de les obres d’enderroc de tota l’illa de cases, que s’aprovarà en junta de govern el proper dilluns.

Pendent de l’excavació

Un cop enderrocades les cases, s’iniciaran uns treballs d’excavació arqueològica, d’entre quatre i sis mesos de durada, per determinar la vàlua de les restes amagades al subsòl. La potencial importància de les troballes marcarà com ha de ser el futur nou espai entre la Catedral i el riu. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, calcula en un any el termini necessari entre l’enderroc de les cases i l’inici de les obres d’urbanització del futur espai obert, abans cal realitzar les excavacions i redactar el projecte d’urbanització.

L’alcalde ha expressat la seva satisfacció per la culminació d’un projecte que s’arrossega des de fa dècades, però que no ha estat fins als últims anys que s’ha avançat per la via de la negociació amb els propietaris. En aquest sentit, ha destacat el consens assolit amb la pràctica totalitat dels titulars de les finques afectades. Durant l’enderroc, es tancarà el seu perímetre i es mantindrà la il·luminació del carrer Croera i de la Catedral.

Comentarios
Multimedia Diari