Tortosa entrega el catàleg de vestigis franquistes

L’Ajuntament ha presentat al jutjat contenciós número 2 de Tarragona la llista en què es troba el monument franquista del riu

05 marzo 2019 11:20 | Actualizado a 07 marzo 2019 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ja ha entregat al jutjat contenciós número 2 de Tarragona el catàleg de vestigis franquistes de la ciutat que se li reclamava en la sentència de 2017, responent a la demanda de l’advocat madrileny Eduardo Ranz, que ja havia denunciat per via administrativa la retirada del monument franquista de l’Ebre. 

El magistrat que porta el cas, considerava que per a la resolució sobre la retirada o no del monòlit de l’Ebre, calia especificar si aquest entrava o no al catàleg que havia de redactar l’Ajuntament i que va entregar ahir.

Tot  això,  el magistrat, reiterava que no és propietat de l’Ajuntament de Tortosa ni està situat en un espai de domini públic municipal. Finalment, el catàleg que va presentar el consistori inclou el famós monument i 26 elements més com:t retze plaques d’habitatge, algunes places i travesseres, vuit plaques, tres casos de relleus, també alguns gravats, entre altres elements.

En un comunicat l’advocat demandant considera que un cop inventariat com a vestigi franquista el monument del riu, «en coherència a l’article 15 de la Llei de memòria Històrica», l’Ajuntament de Tortosa «hauria de retirar-lo». Ranz apunta que si aquest «atac municipal a la legalitat» persisteix, existeixen «dues vies d’actuació», la judicial, «incloent la responsabilitat penal contra l’alcaldessa», i també la democràtica, «amb propostes de grups de l’oposició» per forçar «l’eliminació dels vestigis franquista més gran de Catalunya» als plenaris.
 

Comentarios
Multimedia Diari