Tortosa es prepara per celebrar la seua Setmana Santa

Enguany es commemoren algunes efemèrides, com la processó de la Passió, que compleix els 210 anys, i la del Silenci, que en fa 20

19 mayo 2017 20:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa ja es troba ultimant els detalls per viure la Setmana Santa, que enguany serà del 19 al 28 de març.

Durant aquest 2016 se celebren importants efemèrides. La processó de la Passió del Diumenge de Rams compleix els 210 anys, mentre que la del Silenci, celebra el seu vintè aniversari. També se celebren 20 anys de la Confraria de Santa Clara i els 20 dels Tambors de la Sang.

Per primera vegada, una dona serà la pregonera de la Setmana Santa tortosina. Serà la presidenta de la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta, Mònica Ripoll.

Com a canvi destacat d’aquesta Setmana Santa 2016, la processó de la Passió acabarà a la porta de l’antiga església dels Dolors, davant l’església de la Puríssima perquè aquest era l’origen de la processó l’any 1806. «És una forma de donar-li valor als nostres avantpassats, de tornar als orígens», n’ha valorat la presidenta de l’Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet.

La processó de la Passió, que se celebra el Diumenge de Rams (dia 20) a les 20 hores, «és la que aplega més persones i un dels actes més destacats de Tortosa al llarg de tot l’any. Té entre 1.300 i 1.500 persones desfilant», en paraules del confrare de la Puríssima Sang de Remolins, Josep Baubí.

La processó del Silenci, dijous 24 a les 00.00 hores, també tindrà una important novetat. Al final de l’acte, es podrà vetllar el Crist de la Puríssima original, que data de 1635, i no la rèplica que és la que surt a la processó. «La del Silenci és una processó més penitencial», explica Josep Baubí.

Enguany s’ha fet promoció de la Setmana Santa tortosina a través d’un vídeo promocional a l’àrea metropolitana de Barcelona. «Després de la Festa del Renaixement, la Setmana Santa és quan es meneja més gent a la ciutat», ha declarat el regidor deTturisme, Alfredo Ferré.

La presidenta d’aquesta entitat, Cinta Fontanet, també confia que els actes de la Setmana Santa porten tants visitants a la ciutat com en anys anteriors.

Actes lúdics

Com a novetat d’enguany també destaca la col·lecció de puzles temàtica que ja està a la venda al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa. Es tracta de diversos puzles a un preu de 10 euros, amb la imatge de cada pas.

Paral·lelament a les celebracions més religioses, s’han previst tres concerts dins del marc del 12è Festival de Música Sacra els dies 18, 21 i 22 a diferents temples religiosos.

El dimarts 22 també es portarà a terme la conferència «20 anys de la Processó del Silenci», a càrrec d’Hilari Muñoz i de Federico Sabaté, a les 20 hores al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa. També al dia següent, el dimecres 23 de març s’impartirà la conferència «Confraria Natzarens de la Passió» a càrrec de Manolo Cardona Martínez. Serà al mateix centre a les 20 hores.

Per una altra banda, així mateix es podrà veure una exposició de fotografia de Rafel Espuny, anomenada ‘La Setmana Santa vista per un tortosí absent’, a partir del dia 10 al Centre d’Interpretació. Aquesta mostra s’inaugurarà el dia 10, a les 19.30 hores.

Comentarios
Multimedia Diari