Tortosa estrena el centre d’interpretació de la jota

L’espai es troba en un dels pavellons del museu modernista de la ciutat i acull una bona mostra d’elements del folklore popular ebrenc

03 marzo 2019 16:06 | Actualizado a 05 marzo 2019 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa va estrenar ahir l’Espai de la Jota en un dels pavellons modernistes del Museu de Tortosa.Tot just ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va anunciar que s’ha rebut la confirmació per part del Departament de Cultura per tal que aquest nou espai passe a ser considerat com a centre d’interpretació. 

A l’espai es poden trobar panells informatius de la jota sobre els orígens, la identitat i informació sobre la jota tocada, cantada i ballada; també hi ha el racó del ‘Si no fos’, amb objectes entranyables del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i alguns objectes d’art de la pintora Gema Noguera, i instruments, records i llibres, com un original Del Folklore Tortosí de Joan Moreira, recuperat dels Estats Units.

«Amb aquest espai recuperem la nostra essència, i podrem trobar els elements que més signifiquen i que més tenen a veure amb la nostra història», va valorar l’alcaldessa. «Significa la culminació de tot un procés de la banda, de 26 anys, i del Centre d’Interpretació de La Jota a les Terres de l’Ebre», va explicar Arturo Gaya, dels Quicos. «Aquest espai al museu ens permetrà fer moltes coses pel folklore i treballar pel folklore és treballar per fer millor la nostra societat». Gaya confia en ampliar aquest espai, «perquè a partir d’ara moltes persones ens cediran material per exposar-lo, i la sala interior serà un arxiu amb una biblioteca, fonoteca i arxiu de documents que volem que siga consultable».

Comentarios
Multimedia Diari