Tortosa estrena un arxiu digital de part del patrimoni documental de la ciutat

El Repositori Digital inclou col·leccions i documents de la història tortosina, alguns inèdits

19 mayo 2017 20:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A través de la web de l'Ajuntament de Tortosa, es pot consultar un primer inventari documental de la ciutat on s'han inclòs programes oficials de les festes de la Cinta i de la Setmana Santa dels anys 40, publicitat gràfica d'aquella època i posterior, cadastres topogràfics i aeris, plànols i característiques tècniques dels refugis antiaeris i actes de les comissions i plens municipals, entre altres. Alguns documents es fan públics per primer cop, com els amillaraments de 1868, plànols amb les propietats detallades del terme municipal en aquell moment i que inclou terrenys del delta de l'Ebre de fa 150 anys que permeten veure la seva l'evolució. El Repositori Digital és un dels projectes duts a termes per la figura de l'arxiver municipal, creada fa cinc anys.

L'arxiu digital inclou també un projecte de reconstrucció del barri de Ferreries posterior a la Guerra Civil del mateix arquitecte que va dissenyar el monument franquista de la ciutat, Agustí Bartlett. Els usuaris podran trobar una col·lecció dels principals projectes de l'arquitecte, una anàlisi del personatge i documentació de la reconstrucció de Tortosa després del 1939. Un altre document important és el plànol detall dels nivells de destrucció de les propietats després dels bombardejos de la guerra.

En aquest moment l'arxiu posa a disposició del públic només el 10% de la documentació disponible. S'han digitalitzat uns 2.000 documents. El Repositori Digital s'ha presentat aquest dilluns per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i l'arxiver municipal, Miquel Estrampes.

Comentarios
Multimedia Diari