Tortosa fa una crida perquè les entitats trien les pubilles i pubilletes per a la Cinta

La celebració de la 25 edició de la Festa del Renaixement, el 2022

07 junio 2021 15:12 | Actualizado a 07 junio 2021 15:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquest dilluns ja són en vigor les noves mesures dictades pel Procicat al conjunt de Catalunya. Una normativa que permet ampliar la capacitat d’actes culturals o esportius, i que també obre la porta a dur a terme festes majors, encara que hi continuen havent restriccions pel que fa al tipus d’actes o per la manera com s’han de dur a terme.

L’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que la celebració dels 25 anys de la Festa del Renaixement, prevista l’any passat, torna a aplaçar-se fins el 2022 a causa de la pandèmia de la Covid-19.

«Tenint en compte la realitat de les mesures i el que es pot fer, hem valorat que no podem portar a terme una Festa del Renaixement tal i com la coneixem i més sent el 25 aniversari», ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. «No podrem portar a terme el mercat d’època ni les tavernes, de forma que l’ajornem al 2022, quan sí podrem celebrar-la amb tot el seu esplendor, l’arribada dels grups internacionals i tota la vida que suposa la Festa del Renaixement».

Així, aquest juliol del 22 al 25 sí se celebrarà una versió reduïda de la festa, sota el nom “Flaires de la Festa”, com ja es va fer l’estiu passat, però enguany d’una forma més concentrada en aquests dies. «Seran actes amb aforament limitat i controlat, però podrem veure l’esperit del Renaixement», ha detallat Roigé.

Pel que fa a les Festes de la Cinta, l’alcaldessa ha avançat que l’Ajuntament està treballant per fer unes festes “gairebé normals”, si bé caldrà veure com evoluciona la pandèmia els mesos de juliol i agost. «Hi ha actes com ara el Cosso Iris, el Correfoc o el circuit de penyes que ara mateix no es poden celebrar, però des de l’Ajuntament treballem amb la previsió de tots els escenaris possibles».

El que sí tindran segur les Festes de la Cinta d’enguany és la presència de pubilletes i pubilles. L’Ajuntament ja ha parlat amb les entitats, i tant les que pubilles que no van poder ser-ho l’any passat per la pandèmia com les que vulguen fer-ho enguany tenen oportunitat aquest 2021. «Volem que les xiquetes i les joves de Tortosa puguen ser pubilles enguany i gaudir de la Cinta».

Per ser pubilles es poden presentar noies nascudes entre l’1 de gener del 2002 i el 31 de desembre del 2005, mentre que les pubilletes estan compreses entre l’1 de gener del 2011 i el 31 de desembre del 2014. 

Les fitxes d’inscripció s’han de presentar al departament de Festes fins al 18 de juny, en la franja horària de 12 a 14 hores o mitjançant un correu electrònic a festes@tortosa.cat.

Comentarios
Multimedia Diari