Más de Ebre

Tortosa ho té tot apunt per inaugurar els World Sports Games

La majoria de delegacions d'esportistes ja han arribat als seus allotjaments i ho acabaran de fer durant la tarda d'avui dimarts, per poder participar a la cerimònia inaugural d'aquest vespre a l'estadi

Diari de Tarragona

Whatsapp
Jaume Domingo, Meritxell Roigé, Bruno Molea i Cinta Esguny. FOTO: M. Pallás

Jaume Domingo, Meritxell Roigé, Bruno Molea i Cinta Esguny. FOTO: M. Pallás

"Finalment, ja ha arribat el gran dia". D'aquesta manera s'ha referit aquest migdia l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, del que representa per a Tortosa l'inici dels World Sports Games. Roigé ha remarcat la importància que aquest esdeveniment té per a la ciutat i per al territori, ja que el fet d'acollir més de 3.000 esportistes suposa una "oportunitat" per donar a conèixer l'Ebre més enllà de les fronteres de Catalunya.

De fet, des de diumenge a la tarda el degoteig d'arribades de les delegacions ha sigut constant i s'espera que aquest dimarts ja estiguen totes als seus allotjaments. Tant és així, que aquestes hores ja són clarament perceptibles els esportistes pels carrers i llocs més turístics, bé perquè duen penjada del coll l'acreditació o perquè van vestits amb els colors dels respectius països.

En una compareixença de premsa a la sala habilitada al Centre de Coordinació dels WSG, a Ferreries, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha agraït molt intensament el paper que estan desenvolupant els més de 400 voluntaris que faciliten totes les tasques logístiques dels jocs.

A les 21.15, al camp de futbol Josep Otero començarà la cerimònia

Domingo ha remarcat que aquest esdeveniment a Tortosa serà "històric" i demostrarà la capacitat de la ciutat i del territori per organitzar actes d'aquesta envergadura. En aquest mateix sentit també s'ha expressat el president del comitè organitzador (CSIT), Bruno Molea, que ha assenyalat que "després dels World Sports Games, Tortosa ja està preparada per organitzar qualsevol altre esdeveniment d'abst mundial".
La sexta edició dels WSG arrancarà oficialment aquest vespre, amb la cerimònia inaugural.

Recordem que a partir de les 20 h els més de 3.000 esportistes de les 51 delegacions participants recorreran el centre de la ciutat des del parc Teodor Gonzalez fins a l'estadi. Això comportarà un dispositiu especial de trànsit, que obligarà a tallar diversos carrers durant el recorregut. A les 21.15, al camp de futbol Josep Otero començarà la cerimònia amb la desfilada de totes les delegacions i elements representatius de la cultura ebrenca. L'accés és lliure fins a completar l'aforament.

Més de 3.000 esportistes de les 51 delegacions participants recorreran el centre de la ciutat

Paral·lelament, ja han començat les competicions: avui mateix ja s'estan disputant eliminatòries de tennis, al Club Tennis Tortosa, i a l'Ampolla també s'ha posat en marxa el wheel gymnastics.

Temas

Comentarios

Lea También