Tortosa i Airbnb s’uneixen per impulsar el turisme sostenible

L’Ajuntament i l’empresa signen un acord per confeccionar un pla amb la ciutadania i els agents turístics de la zona per potenciar la ciutat com a destinació sostenible i de proximitat

25 febrero 2020 11:20 | Actualizado a 02 marzo 2020 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa i Airbnb han signat un acord per desenvolupar un programa de turisme sostenible per a la ciutat i les Terres de l’Ebre. Aquest programa té com a objectiu ajudar la ciutat en l’impuls com a destinació sostenible i que obri noves perspectives econòmiques per al territori.

El programa de Tortosa té com a referent el Healthy Destinations Lab, una iniciativa que Airbnb i Igualada van posar en marxa l’any 2019 i va permetre desenvolupar una metodologia per fomentar un turisme sostenible a noves destinacions. El programa va comptar amb diversos tallers, esdeveniments i sessions on representants de la ciutadania, el teixit empresarial i les administracions públiques de tota la comarca van poder participar. Aquestes sessions van servir de banc d’idees per promoure, des d’una perspectiva público-privada, un turisme sostenible que beneficiï a tots: famílies, empreses i comunitats locals. Ara, es portaran a terme a Tortosa.

La presentació de l’acord va tenir lloc ahir a bord del llagut Lo Sirgador, que esdevé un dels actius turístics que singularitzen l’oferta de Tortosa ja que permet navegar pel riu Ebre i descobrir-ne el valor natural i paisatgístic des de dins del curs fluvial.

«Es tracta d’un acord que permetrà que el nostre territori siga més conegut. Tenim un potencial turístic que ha de ser més fort del que és, ja que tenim un potent valor ambiental i cultural», va declarar ahir l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé. «Cada any tenim més turistes al territori i hem de seguir treballant per potenciar-ho».

Carlos Lascorz, Territory Manager d’Airbnb Marketing, va explicar que aquesta col·laboració publico-privada es basa en treballar amb la ciutadania, la restauració i el comerç de la ciutat per fomentar un turisme sostenible, de qualitat i de proximitat.

«El 50% dels viatgers d’Airbnb de Tortosa són catalans, és a dir que estem parlant d’un turisme de proximitat», va declarar.

Airbnb té acords amb més de 500 governs i regions de tot el món. El programa de Healthy Destinations Lab se centra en el turisme sostenible i en oferir «eines digitals a favor d’un turisme que no necessita grans infraestructures, que aprofita i optimitza les existents i que promou l’emprenedoria a tots els nivells», com va explicar Lascroz.

Tortosa treballa per vincular el turisme cultural de la ciutat amb el turisme de natura i confia amb aquest pla poder crear noves experiències i productes turístics.

Així, al març i al maig tindran lloc dos tallers a la ciutat, oberts a la ciutadania per definir les estratègies a seguir. Es desenvoluparan tallers temàtics i activitats de co-creació, en les quals els negocis locals i els ciutadans de Tortosa tindran l’oportunitat de millorar la seua hospitalitat i crear noves experiències.

Concretament a l’Anoia, l’any passat el nombre de viatgers a través d’Airbnb va créixer un 50%, i els turistes provinents de Catalunya van incrementar en un 71%. A Igualada ciutat, les xifres van ser similars, amb un increment del quasi el 40% d’arribades totals de viatgers, i un augment del 72% de viatgers amb domicili de la resta del país.

Comentarios
Multimedia Diari