Tortosa i el Club de Rem reclamen un port fluvial per al turisme nàutic

L’entitat esportiva, molt arrelada a la ciutat, celebra enguany 75 anys amb 300 socis i estrena nou embarcador

10 octubre 2021 14:57 | Actualizado a 10 octubre 2021 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Club de Rem Tortosa celebra enguany els seus 75 anys. Més enllà de la seua destacada trajectòria esportiva (el 2016 va portar dos remers a les Olimpíades) es  tracta d’una entitat amb un fort component social, molt arrelada i estimada a la ciutat. Actualment compta amb 300 socis.
La història del Club de Rem arrenca oficialment el 16 de setembre de 1946, amb la fundació del club per part de 14 persones. Prèviament, però, el 1927 va ser fundat el Club Náutico Tortosa, però no es va poder constituir de forma oficial. Finalment el 1946, en uns terrenys donats per Regiones Devastadas, es va instal·lar el club en un barracó a uns 40 metres de l’espai que tothom recorda a la vora del parc de Tortosa. Als anys 50 ja s’hi van instal·lar allà, fins el 2011, quan es va construir l’actual Base Nàutica, a Campredó. El Centre de Tecnificació s’inauguraria en aquest espai el 2016.

«Els colors del Club de Rem són el roig i el blanc perquè són els colors de l’antiga bandera de la província marítima de Tortosa, que va deixar de ser província el 1888», explica el president del club, José Maria Chavarria. «Després, altres clubs esportius també han adaptat aquests colors, però són per la província marítima».

A més de l’escola de rem, la principal aposta de l’entitat, el Club de Rem també ofereix una activitat fluvial per a empreses amb el «Team Building Rowing».

Fa uns dies, en motiu de la celebració del seu 75è aniversari, van portar-se a terme unes presses de temps, unes regates de sèniors no competitives, amb remers vinguts d’arreu de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana i França. La voluntat és celebrar properament una altra baixada amb altres modalitats. A més, el vicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró va inaugurar el nou embarcador del club. Un nou embarcador inversió de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, que ha destinat 45.000 euros en substituir aquest, així com el de Miravet i el de Benifallet. 

«Estem en un procés de canvi de tots els embarcadors públics del riu Ebre. Alguns, com aquest, tenien molts anys. Antigament eren de fusta, de forma que s’acabaven podrint. El nou material és molt més segur, antilliscant i dura molt més temps», explica el director de l’IDECE, Xavier Pallarés.

Durant la visita de Puigneró, el Club de Rem i l’Ajuntament de Tortosa van traslladar-li la reivindicació de construir a la vora del club un port fluvial o port esportiu, com el que hi ha a Deltebre. 

«Era la idea quan vam mudar-nos a Campredó, tenir un port esportiu o una marina seca. De moment, tenim un centre de tecnificació i una base nàutica de rem olímpic. Ens agradaria créixer més, però el que tenim ara és molt i n’estem molt contents, vam passar de 800 metres a tenir-ne 6.500», valora Chavarria. «No obstant això, Tortosa tenia quatre ports fluvials, així que entenem que li correspondria».
També l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, expressa que l’Ajuntament de Tortosa està treballant amb el Club del Rem perquè aquest port fluvial puga ser una realitat. 

«Aprofitant la visita del vicepresident li vam plantejar que creiem que ara el que ens pertoca és un port fluvial que permeti fer la pràctica esportiva però també la pràctica turística», declara al Diari. «Si vols pujar del mar cap al riu, no hi ha una marina on amarrar i poder accedir per fer turisme. Creiem que és una activitat nàutica que ens fa falta com a territori. El riu és navegable, seria un atractiu turístic». Perquè siga una realitat, cal la inversió del Govern de la Generalitat a través de Ports, amb el permís de Costes de la Generalitat i de l’Estat.
 

Comentarios
Multimedia Diari