Tortosa inaugura l’exposició de la Capital de la Cultura

Explica com viu la ciutat les diferents expressions culturals amb panells, vídeos i l’himne. Després es podrà veure a altres indrets de Catalunya, com el Palau Robert de Barcelona

29 marzo 2021 09:23 | Actualizado a 29 marzo 2021 09:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa va acollir ahir al migdia la inauguració de l’exposició «Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021. La cultura que vivim!». 

La mostra explica a través de diversos panells les diferents expressions culturals que nodreixen la vida i el llegat del municipi ebrenc. Agrupats en diferents eixos temàtics, els elements aprofundeixen en els àmbits que configuren els vuit eixos de la capitalitat cultural de Tortosa: la paraula, el medi, la festa, l’expressió artística, el menjar, el treball, la creença i l’expressió corporal i musical. Cada panell compta amb explicacions elaborades en col·laboració amb els respectius grups de treball de la Capital de la Cultura Catalana, i amb fotografies representatives dels diferents camps culturals. 

Els textos detallen vessants com la variant lingüística, les expressions del folklore, els referents literaris o la documentació històrica. També, els diferents períodes històrics de la ciutat, les referències arquitectòniques, el medi ambient i la preeminència del riu, les activitats festives populars i el pòsit deixat per les diferents cultures presents a la ciutat, les principals figures artístiques o la importància i la singularitat dels productes gastronòmics locals, entre molts altres aspectes.

«L’exposició vol explicar el que som, el que ens singularitza i el que ens fa grans com a ciutat», va declarar durant la inauguració l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, tot explicant que arribarà a altres ciutats del país. «Ens estem adaptant a la pandèmia i seguirem celebrant actes, però esperem acabar l’any d’una altra manera a com ha començat».

 Així, la inauguració d’ahir va donar el tret de sortida a una exposició que té previst arribar a diferents punts de Catalunya: fins al 9 de maig es podrà veure a Tortosa i, posteriorment, el Palau Robert de Barcelona l’acollirà a partir del 13 de maig. D’aquesta manera, la ciutat vol donar a conèixer al conjunt del país les expressions, el patrimoni i la creació que identifiquen Tortosa i els seus barris i pobles. 

A Tortosa, l’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 13.30 hores i de 16 a 18.30 hores. Els últims diumenges de mes també estarà obert, de 10 a 13.30 hores, coincidint amb la jornada gratuïta de portes obertes al Museu.

Comentarios
Multimedia Diari