Tortosa inverteix 82.000 euros en dos anys en l’skatepark

Els joves de la ciutat demanaven ampliar la instal·lació, ubicada al barri de Sant Llàtzer

03 enero 2019 09:47 | Actualizado a 03 enero 2019 09:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’inici del nou any, els joves skaters i patinadors de la ciutat de Tortosa i de tot el territori ebrenc ja tenen un skatepark únic a les Terres de l’Ebre. L’Ajuntament de Tortosa ha enllestit aquests dies els treballs de la segona ampliació de l’skatepark, ubicat al parc dels Països Catalans, al barri de Sant Llàtzer.

Aquesta va ser la proposta que va rebre més vots en l’edició dels Pressupostos Participatius 2018, com ja va passar en l’edició del 2017. En aquesta ocasió, va comptar amb 445 vots. 

El govern municipal va instal·lar el primer skatepark de la ciutat al parc dels Països Catalans al setembre del 2008, responent així a una històrica demanda dels aficionats a aquesta pràctica. En aquell moment, el cost del projecte, previst al Pla d’Actuació Municipal, va ser de 25.140 euros.

En la primera edició dels Pressupostos Participatius, l’any 2017, la proposta més votada va ser la primera ampliació de l’skatepark, on l’Ajuntament hi va invertir 40.000 euros. Ara, en la nova edició dels Pressupostos Participatius 2018 també va tornar a guanyar una nova ampliació d’aquesta instal·lació. Enguany s’hi ha destinat 42.000 euros. 

Per dur a terme tant aquesta segona ampliació com la primera, l’Ajuntament de Tortosa ho ha fet d’acord i de forma consensuada amb els usuaris de la instal·lació, per ajustar-se als desitjos dels joves i decidir quins elements i espais eren els més adequats per portar a terme l’ampliació. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va presentar ahir al matí l’ampliació de la instal·lació, juntament amb el regidor de barri, Alfredo Ferré, Cristina López de l’Associació de Veïns de Sant Llàtzer, i Javi Porcal i Sergio Carmona, en representació dels usuaris de la instal·lació. Roigé va destacar l’aposta del govern municipal, en el seu moment, per crear aquesta instal·lació, i que és un equipament per dinamitzar la ciutat, entre el col·lectiu de joves. «És un espai per als joves, que ho havien demanat molt, i és també una aposta per a la pràctica de l’esport a la ciutat», va declarar Roigé.

El desig de molts joves
L’alcaldessa també ha posat  en valor la campanya portada a terme pels joves skaters durant el procés de Pressupostos Participatius, que animaven els ciutadans a les portes del consistori i durant la fira ExpoEbre a votar l’opció d’ampliar l’skatepark. 
Amb els 158.000 euros restants dels Pressupostos Participatius del 2018 es portaran a terme més actuacions com la instal·lació d’una pèrgola a la plaça Francesc Macià (segona opció més votada) i la rehabilitació del llac vell del Parc Teodor González, juntament amb altres accions als pobles de Tortosa 

La pràctica de l’skate s’ha extès molt en els darrers anys a Tortosa i actualment són molt els usuaris, tant amb skate com amb ‘scooter’ o patinet. Una de les explicacions que els joves van donar en el seu moment la passada primeravera és que eren tants els usuaris que s’arribaven a concentrar en una tarda a l’skatepark que topaven entre ells i no hi havia espai segur per tots. 

«En no ser prefabricat i ser tot de formigó ara és molt millor», explicava ahir l’skater Sergi Carmona. «Entre tots els usuaris vam fer una pluja d’idees per veure què volíem exactament i ho vam proposar a l’Ajuntament». 

«Jo volia que Tortosa tingués un skatepark així. Tots els anys demanarem més accions a favor de l’skate. Per a nosaltres aquest skatepark ara és únic i el millor de Catalunya», declarà també ahir Javi Porcal.

Comentarios
Multimedia Diari