Tortosa mostra el seu patrimoni històric del 9 a l’11 d’octubre

Els actes inclouen el reconeixement als 7 tresors de la ciutat i una edició especial d’A Cel Obert

01 octubre 2020 09:56 | Actualizado a 01 octubre 2020 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El llegat monumental de Tortosa, maridat amb expressions artístiques i combinat amb visites guiades, serà protagonista de les activitats programades a la ciutat amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2020. Els actes es desenvoluparan entre el 9 i l’11 d’octubre a diversos espais de la ciutat i serviran per posar en valor alguns dels elements més singulars que es troben a la ciutat.

 Una de les activitats principals servirà per fer reconeixement als elements triats en votació popular com els set tresors del patrimoni de Tortosa, en el marc dels actes previs de la Capital de la Cultura Catalana 2021. Serà dissabte 10 al matí, al Museu de Tortosa. Els set tresors corresponen a: la Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat; la Festa del Renaixement; la catedral; el riu Ebre i la navegació fluvial; els Reials Col·legis; la Banda Municipal de Música; i el Museu i edificacions modernistes de Tortosa.

 Dins de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) també s’han encabit els actes que conformen el festival A Cel Obert, que enguany viurà una edició especial per la presència del coronavirus: en lloc de situar les instal·lacions artístiques guanyadores en els patis interiors d’edificis singulars del centre històric, hi haurà una única instal·lació, anomenada ‘Desplome’, que estarà situada a l’aire lliure a l’espai que ocupen les restes de l’antiga església dels Dolors, al carrer Montcada. D’esta manera es podrà garantir la visita a l’obra efímera amb les mesures de distanciament necessàries, a qualsevol hora entre els dies 9 i 11 d’octubre. Juntament amb això, el Museu de Tortosa acollirà una exposició retrospectiva que permetrà recordar les obres que han format part d’A Cel Obert durant les últimes edicions.

Al mateix espai del Museu s’ha programat un concert de violoncel i piano, a càrrec de David Rebull i Elisa Huguet, divendres 9 a les 19.30 h. Així mateix, diumenge al matí hi haurà tres passis de la visita teatralitzada a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, que estarà ambientada en el segle XIX, moment de la creació de l’edifici. El mateix diumenge està previst un altre espectacle teatral que servirà per redescobrir l’edifici renaixentista dels Reials Col·legis, a través de la recreació de la Disputa de Tortosa.

 A més, es podran visitar el fortí de Bonete i les Avançades de Sant Joan, de la mà del grup de recreació històrica dels Miquelets de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari