Más de Ebre

Tortosa obre de nou les portes de la pista de gel

Aquesta instal·lació, inaugurada divendres, es converteix en la principal eina de promoció comercial durant la campanya de Nadal i Reis

Maria Noche

Whatsapp
Els més petits gaudint aquest cap de setmana del patinatge a la pista de gel de Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Els més petits gaudint aquest cap de setmana del patinatge a la pista de gel de Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Els ciutadans de Tortosa, i dels seus voltants, ja es poden apropar a la plaça de l’ajuntament de la ciutat per gaudir d’una estona patinant a la pista de gel. Un any més, aquesta es converteix en la principal eina de promoció comercial durant la campanya de Nadal i Reis, temporada durant la qual roman oberta.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Emili Lehmann, recorda que la instal·lació de la pista de gel suposa una de les activitats més importants que es fan a la ciutat durant aquest període de l’any i que «reforça una oferta molt atractiva en l’àmbit lúdic i cultural que està enfocada a dinamitzar el comerç i la vida social de Tortosa».

De fet, ja és el cinquè any consecutiu que la plaça de l’ajuntament acull aquesta instal·lació, que tant èxit té entre petits i grans. La presidenta de la Federació de Comerç Tortosa, Maria José Ferré, remarca que es tracta de «l’única pista de gel que hi ha a les Terres de l’Ebre» i que això esdevé un important reclam de visitants, molts dels quals són de fora de Tortosa.

En aquesta línia, es recorda que entre els clients dels comerços adherits a la deferació de Tortosa es distribuiran invitacions i vals de de descompte per a la pista de gel. 

Petits i grans esperen amb impaciència tot l’any que obri la pista de gel. Ja per fi, divendres passat, dia 30 de novembre, s’inaugurava la pista de gel.

L’obertura de portes va venir acompanyada de l’actuació dels membres del Club Patí Dertusa. Durant la resta de dies d’obertura, seran ells els qui faran de monitors i ensenyaran a patinar a tothom qui vulgui.

Qui també hi serà present aquests dies serà la mascota, anomenada CucaGel, una cucafera que també acompanyarà l’activitat de patinatge durant els dies d’obertura.

Enguany, la pista de patinatge creix lleugerament fins als 300 metres quadrats, i el tiquet de l’entrada es manté en 6 euros (que inclou el lloguer dels patins). Els usuaris podran patinar durant mitja hora, amb torns de com a màxim 55 persones. És important recordar que l’ús de guants és obligatori. La pista estarà oberta fins al 6 de gener durant tots els dies, tot i que és important consultar els horaris, ja que variaran depenent si és un dia festiu o no.

Patinatge per als escolars
Alguns dels visitants que passaran segur per la pista de gel seran els més de 2.500 alumnes dels centres educatius de Tortosa. Tots ells, un any més, podran practicar patinatge sobre gel de manera gratuïta i en horari lectiu. Es tracta d’una activitat que du a terme el Consell Esportiu del Baix Ebre dins del programa del Pla Català d’Esport a l’Escola. D’aquesta manera, aprofitant la instal·lació, s’ensenya als alumnes un esport diferent dels que practiquen habitualment.

El desembre ja ha arribat i la ciutat de Tortosa ho senyala. Divendres passat, a banda de l’esperada inauguració de la pista de gel, prèviament, es donava el tret de sortida a la il·luminació nadalenca de la ciutat, amb l’encesa simbòlica de l’arbre instal·lat al davant de l’ajuntament.

Els diferents horaris de la pista de gel
La pista de gel estarà oberta del 3 al 21 de desembre, de 10 a 14 h (amb reserva prèvia per a les escoles) i de 16.30 a 20 h (per al públic). Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h. Nadal, Cap d’Any i Reis, de 17 a 20.30 h (matins tancat). I laborables sense escola, de 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 20 h.

Temas

Comentarios

Lea También