Tortosa obrirà al setembre una oficina de L'Agència Tributària de Catalunya

S'ubicarà a la Rambla Catalunya, tindrà 11 treballadors i serà una de les quinze que es posen en marxa arreu del país

19 mayo 2017 16:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) disposarà d’una nova oficina territorial a Tortosa. La nova seu serà una de les quinze que l’Agència obrirà durant els propers mesos arreu de la geografia catalana, en el marc del seu desplegament territorial. Les noves dependències de l’ATC a la capital del Baix Ebre, que s’ubicaran a la Rambla Catalunya número 91, comptaran amb 225 metres quadrats i onze treballadors, que se sumaran a la plantilla de l’ens. El desplegament de l’oficina es va tractar aquest divendres en una reunió entre el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. La previsió és que l’oficina pugui obrir portes al setembre. Les dependències on s’ubicaran els nous espais de l’ATC a Tortosa seran ocupades en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de deu. La despesa anual prevista per l’arrendament és de 10.800 euros.

La voluntat del Govern és, d’una banda, implantar un nou model territorial de l’ATC, basat en una xarxa d’oficines pròpies preparades per prestar els mateixos serveis a tots els ciutadans de Catalunya, en especial als de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i el Montsià; i, de l’altra, desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l’actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Aquestes funcions són: la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’Administració -com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments-, i la gestió directa i completa dels impostos cedits -transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i successions i donacions -, que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.

A més de Tortosa, els altres municipis que tindran una oficina de l’ATC és Barcelona, Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal de l’Empordà, Figueres, Reus i la Seu d’Urgell. A més hi ha les actuals seus de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

Comentarios
Multimedia Diari