Tortosa obté 1,5 milions per al pavelló esportiu del Rastre

A través d’una esmena als pressupostos generals de l’Estat, negociada pel diputat i exalcalde de la ciutat, Ferran Bel

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els Josepets. Foto: Joan Revillas/DT

Els Josepets. Foto: Joan Revillas/DT

El projecte dels pressupostos generals de l’Estat inclouen finalment una partida d’1,5 milions d’euros per a la construcció del pavelló esportiu al barri del Rastre a Tortosa. Segons remarquen des del govern municipal, és el resultat de l’esmena negociada pel diputat del PDeCAT i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, per fer possible el projecte previst a l’antic col·legi dels Josepets. 
L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha explicat que, a través del diputat a Madrid, l’Ajuntament va sol·licitar aquests fons, que serviran per a la construcció d’un pavelló que ha qualificat com a «molt important, per tota l’activitat que generarà al barri del Rasre i la dinamització que comportarà al nucli antic, i a la vegada també per respondre a les necessitats esportives que té la ciutat per poder disposar de més equipaments».
 L’alcaldessa ha recordat que al març del 2019 es va anunciar l’acord amb la Germandat dels Sacerdots Operaris, pel qual van cedir l’ús de les instal·lacions de l’antic col·legi de Sant Josep, conegut popularment com a Josepets, amb vista a poder-lo destinar a activitats de caire social, cultural i esportiu per a la ciutat. «Això ens permetrà obrir els Josepets a la ciutat, i fer que hi haja més activitat al Rastre», ha insistit. 
«Estic molt satisfeta que la negociació de l’esmena per part de l’exalcalde haja prosperat. En els últims anys hem actuat urbanísticament a tots els carrers del nucli antic i hi hem situat diversos equipaments, però aquest nou pavelló també ens permetrà tornar a donar vida a un equipament amb molt valor sentimental per a molta gent de Tortosa, un objectiu que també compartim amb l’associació de veïns del Rastre», ha afirmat Mertixell Roigé.
 De la seua banda, l’exalcalde Bel apunta que els 1,5 milions d’euros aconseguits «segurament esdevenen la inversió més important aconseguida per a la ciutat a través d’una esmena als PGE en els últims anys». 
En aquest sentit, ha recordat que al 2011 ja es va aconseguir un milió d’euros per a la ciutat, a través d’una esmena de l’aleshores diputat Jordi Jané, que va servir per a la urbanització dels carrers de l’eixample del Rastre que havien quedat fora de l’àmbit d’actuació del Pla Integral de Protecció del Nucli Antic de Tortosa (Pincat). 
L’alcaldessa ha explicat que ara l’Ajuntament iniciarà la redacció del projecte, per tal de determinar les diferents fases de l’execució.

Comentarios

Lea También