Tortosa oferirà almenys una òpera a l'any a l'auditori Felip Pedrell

La primera serà 'Cosi fan tutte' de Mozart l'1 de novembre

19 mayo 2017 16:27 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa oferirà programació estable d’òpera a partir d’aquesta temporada. És l’aposta de l’Ajuntament incorporant-se al cicle Òpera de Catalunya del que ja formen part deu teatres de tot el país.

L’objectiu d’aquest cicle és fer arribar l’òpera en viu a altres comarques de Catalunya i descentralitzar aquesta disciplina artística circumscrita històricament a l’àmbit de Barcelona.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s’ha mostrat convençut que la iniciativa tindrà èxit a la ciutat però també al conjunt de les Terres de l’Ebre.

Enguany el teatre Auditori Felip Pedrell s’estrenarà en el cicle Òpera de Catalunya amb el ‘Cosi fan tutte’ de Mozart l’1 de novembre.

A més de Tortosa, formen part d’aquest cicle Òpera de Catalunya les ciutats de Sabadell, Reus, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Viladecans, Vic, Lleida, Girona, Granollers, i Tarragona.

Nova seu de Cultura

L’alcalde ha fet aquest anunci en la presentació de la rehabilitació del pavelló 15 de l’antic escorxador, on l’Ajuntament hi ha traslladat l’àrea de Cultura.

Així, la seu del Museu de Tortosa, l’antic escorxador municipal (1908) de Pau Monguió i factura modernista, suma un nou pavelló rehabilitat, el número 15, que des d’aquesta mateixa setmana acull ja els serveis tècnics municipals de Cultura.

L’Ajuntament ha finalitzat els treballs de condicionament d’aquest espai, de 135 metres quadrats, que han tingut un cost de 60.000 euros.

Amb aquesta actuació, el consistori ha rehabilitat més del 50 per cent de l’emblemàtic equipament del barri de Remolins, la qual cosa representa una inversió superior als 2,7 milions d’euros.

L’edifici acull el Museu de Tortosa i també l’oficina de turisme de la ciutat i de les Terres de l’Ebre. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora de Cultura, Dolors Queralt, van presentar aquest dimecres els resultats d’aquesta actuació.

Comentarios
Multimedia Diari